BK lange duathlon komt terug naar België

Op 5/05 mei organiseert het Triathlon en Duathlon Team Ieper (TDTI) voor het eerst het BK LD duathlon in Geluwe

Het is al vele jaren moeilijk om een BK duathlon lange afstand in België te kunnen doen voor de Belgische duatleten. In het verleden was er vaak geen kampioenschap of moesten ze naar Luxemburg of Nederland afzakken. Tijdens de Sportics crossduathlon in Westrozebeke gingen we spreken met Maarten Beghein, de bezige bij achter het BK, die ook in Westrozebeke fel in de weer was om met het organisatieteam daar een pracht event neer te zetten.

Maarten, van waar het plotse idee om in Geluwe een BK LD te organiseren?

In 2019 word voor de 25ste keer de Duatlon in Geluwe georganiseerd, daarvoor wilden we wel eens een specialeke doen. Maar aangezien Torhout zich al had aangemeld voor het BK Standard Distance was dit niet meer mogelijk voor ons. Daarom eens bekeken of we een Long Distance konden organiseren, met wat schuiven in de start uren leek dit mogelijk. Het leek ons dan ook wel een goed idee om nog eens een BK LD in Belgie te organiseren.

Iedere duatleet weet dat Geluwe sinds jaar en dag de openingsklassieker is, maar tevens ook een van de allerzwaarste wedstrijden van het jaar. Kun je al een doekje van de sluier oplichten over het parcour?

Het lopen is een nieuw vlak parcours van 4 rondes, fietsen is idem als vorig jaar waarbij 3maal de kasseien van de molenhoek en de beklimming van de kampstraat in vervat zitten. Tevens heb je telkens het valsplat omhoog naar Ter hand en wat valsplat richting Dadizele. De winnaar zal uit goed hout moeten gesneden zijn.

Winnaar 2018 Daan De Groote op de beruchte kasseien van de Molenhoek.

Jullie zijn ook verhuisd van datum? Hopen jullie hiermee misschien ook de langeafstands triatleten te kunnen verleiden?

Wijziging van datum is eigenlijk om later op het seizoen te komen en zo meer atleten te trekken. Ook zitten we nu niet meer op dezelfe dag van Gent-Wevelgem. 

Op het programma hebben we ook een sprintduathlon en jeugdwedstrijden. Ziehier het programma:

10u00 BK Long Distance

14u45 Jeugd B+C

15u45 Jeugd A + Junioren en de sprintafstand 

Iedere duatlonliefhebber komt dus aan zijn trekken bij ons.

Op Tri-Portaal.be zetten we met veel plezier deze wedstrijd in de kijker. Bij TDTI hebben ze een rijke traditie van kwalitatieve wedstrijden organiseren. Ook de crossduathlon in Westrozebeke en de triathlon in Ieper wordt onder hun vleugels georganiseerd. Uit eigen ervaring weten we dat het fietsparcour heel uitdagend is. Bovendien weet de organisatie het inschrijvingsgeld te beperken tot 50€, wat een koopje is voor een LD duathlon. Met daaraan nog een Belgische titel gekoppeld hopen we niks anders dan dat de 25ste editie van de duathlon in Geluwe een groot succes wordt. Veel succes aan Maarten en zijn team!

Dank aan Mario Vanacker voor het mooie beeldmateriaal!

 

Filip Vermont staat in 2019 voor de 24ste keer aan de start in Geluwe

Tags: