Rinus Holvoet wint 3de etappe LCMT triathlon.

Vandaag kregen de deelnemers vanwege de watertemperatuur een verkort zwemnummer voorgeschoteld in de Barrage van Nisramont van 1000m. Daarna volgde 140km op de tijdritfiets, waarbij stayeren toegelaten was en werd opnieuw afgesloten met 15km trailrun.

Rinus Holvoet vormde snel een duo met Stijn Roelens, maar al snel werden ze gevolg door de tandem Nic Meeus en Niki Devoldere. Toen deze 4 heren samensmelten volgde een spervuur aan demarrages en kozen Rinus en Niki het hazenpad. Iets wat het begin zou zijn van een reuzecoup. Rinus moest de rol lossen aan de abdij van Clerveaux, waardoor Niki Leek af te stevenen op een 3de etappe winst, maar 3min30 voorsprong was niet genoeg om in het lopen stand te houden tegen de immer sterk lopen Rinus. Toch hadden beide atleten een voorsprong samen gereden van een half uur op Tom Michielsen. Nic Meeus en Steven Dick volgden enkele minuten later.

Dit betekent dat het podium opnieuw omgegooid is. Niki lijkt zich nu stevig in het groen genesteld te hebben, met bijna een uur voorsprong, met daarna Rinus die meteen naar de 2de plaats is opgeschoven. Rinus is ondertussen ook al ongenaakbaar de leider geworden in het puntenklassement.

Ondertussen behaald ook de enige vrouw die voor het eerst de titel van Queen of the Ardennes kan binnenhalen ook vandaag weer na 8u33 de eindmeet. Het wordt voor Emilie Vandevoorde stilaan moeilijk om van voldoende slaaprust te kunnen geniet.

Morgen staat de laatste etappe op het programma. De deelnemers moeten morgen 500m zwembadzwemmen, 34km mountainbiken en 19km trailrunnen. Nog 10 heren en 1 dame van de 29 starters komen nog in aanmerking voor het eindklassement.

Tags: