2de etappe LCMT triathlon maakt slachtoffers

Vandaag werd s' morgens vroeg gestart met een zwemonderdeel van 500m in zwembad te Houffalize. Eerder symbolisch maar toch belangrijk voor het puntenklassement. Didier Droogne zou met 5m59 dit onderdeel op zijn naam schrijven.

Om 9u30 werd dan weer in massastart gestart voor de belangrijkste etappe. 162km cyclo en 15km trailrun. Ondanks de vlakke 6km aanloop, ging het toch meteen heel hard. De eerste helft van het parcour zat tot aan de Cote de Wanne bezaaid met steile hellingen en vanaf dan zou het de laatste 80km goed bollen door de Oostkantons volgens de organisatie.

Niki Devoldere zat direct afgescheiden in de kopgroep die snoeihard ging en geen enkele triatleet was nog mee. Niki zat ook boven zijn niveau te fietsen en moest de rol lossen op 17km van het einde en zou uiteindelijk met 19min voorsprong binnenkomen op Dick Steven en een Dick halfuur op Rhinus Holvoet, Tom Michielsen en Stijn Roelens. Deze laatste 2 zouden trouwens een stevig robbertje uitvechten in de laatste 15km lopen. Nic Meeus had een dip en tuimelt van het podium. Ook Tom Michielsen had het in de run zwaar en moet zijn 2de plaats afstaan aan Dick Steven, die nu op 26min staat van Niki Devoldere, maar al bewezen heeft dat met de komende 35km lopen die nog op het programma staan, nog zeker alles mogelijk is.

Bij deze wensen we ook nog eens de prestatie van de Gentse Emilie Vandevoorde. Die op moment van publicatie nog steeds niet binnen is. Gisteren kwam ze om 23u05 over de meet en daarmee is ze nog steeds in de running om de eerste Queen of the Ardennes te worden, een wedstrijd die volgens iedereen hier aanwezig toch wel als een van de zwaarste uithoudingswedstrijden kan geklasseerd worden.

Morgen wordt het zwemmen vanwege de watertemperatuur in Nisramont ingekort. De deelnemers hebben 800m te zwemmen - 145km met de tijdritfiets en dan terug nog eens 15km lopen op het programma.

Tags: