Heroïsche 1ste etappe in LCMT triathlon

Een gezellige drukte deze morgen voor de 30 deelnemers die zich deze morgen voor de briefing meldden voor deze 4-daagse triathlon. Niemand die echt weet aan welk avontuur hij begint, maar zonder al te veel vragen mengden de deelnemers zich tussen de 100 cyclorijders voor een eerste etappe van 187km. Een koninginne-etappe die in de LCMT ondertussen traditie geworden is. Vanuit Houffalize ging het via de toeristische trekpleisters Clerveaux, Vianden en de Predikstoel en Paardenkop rotsenformaties in Echternach om daarna met de wind op de snoet terug te keren via over de hoogtes terug naar Houffalize, waar de triatleten nog eens 3 rondjes trail van 5km mochten lopen.

Slopende wind

Met de wind in de rug ging het meteen hard. Toch bleef lang een ruime groep aan de leiding rijden van een 35-tal man, waar nog 5 triatleten bij zaten. De nieuwe kasseihelling Mont St. Nicolas in Vianden zorgde voor een grote verbrokkeling. Enkel Dieter Staelens (LTTD) en ikzelf Niki Devoldere bleven hun karretje aanhangen. Maar toen Dieter Staelens na 90km efkes voet aan grond moest zetten door krampen zag Niki zijn kans schoon om zijn voorsprong te kunnen uitbreiden.

Top 5 op een zakdoek

Uiteindelijk zou Niki met een 25-tal minuten voorsprong beginnen lopen op 4 achtervolgers die nog spurten voor de punten van het puntenklassement. Niki zal uiteindelijk na 7u18! met 15min voorsprong mogen zegevieren en de groene leiderstrui aantrekken. Maar daarna zat alles op een zakdoek. Tom Michielsen haalt het nog nipt voor Nic Meeus.

We hebben nog geen uitslag op dit moment, want bij publicatie (21u30) was de Gentse Emilie Vandevoorde nog steeds aan haar looponderdeel bezig.

Tags: