BK crossduathlon in Retie mikt op een breed publiek

Vele jaren moesten de crossduatleten het doen zonder BK tot Retie het BK 4 jaar geleden op zich nam. Met een jaar onderbreking, vorig jaar werd het BK in Geel gehouden, organiseren ze nu op 11/03 voor de 3de keer het BK. We gingen eens kennismaken met de organisatoren.

We spraken met Liesbet De Schrijver, samen met haar echtgenoot Michel Sprangers en Luc Van Herck, één van de drijvende krachten achter deze duathlon.

Opmerkelijk is dat jullie uitpakken op jullie affiche met deelnemen van 6-99j is mogelijk en niet zozeer met jullie BK.

Ja, we willen benadrukken dat we echt een evenement willen zijn voor iedereen. Soms hebben mensen de neiging om af te haken omdat ze vrezen dat het niveau op een BK te hoog is. Maar wij willen benadrukken dat dit bij ons niet zo is. We mikken echt op de jeugd, recreanten én toppers. Kortom op iedereen. Onze wedstrijd is eigenlijk de ideale gezinsuitstap. In de voormiddag houden we verschillende jeugdwedstrijden voor jeugd van 6 tot 15 jaar. Daar hebben we speciaal het inschrijfgeld zo laag mogelijk gehouden opdat we zoveel mogelijk kinderen zouden bereiken.Om 13u is er dan een iets kortere recreatieve crossduathlon waarbij we, mede met de duo-formule, heel wat lokale sporters kunnen bereiken. Om 15u hebben we dan het BK die traditioneel op heel wat toeschouwers kan rekenen.

Dit is nu jullie 5de editie, vanwaar het idee om een crossduathlon te organiseren? En dan nog het BK?

Dat is heel simpel. Uit liefde voor de sport. In de zomer houden we ook al een triathlon en we wilden ook in de winter iets organiseren. Medeorganisator Luc Van Herck neemt heel regelmatig deel aan crossduatlons en werd recent nog 1ste 50+ in de hel van Kasterlee. Hier in Retie kunnen we rekenen op goede sponsors vandaar dat we het een goede zaak vonden om ook het BK op ons te nemen. Dit geeft de wedstrijd toch een extra cachet.

Kunt u ons iets vertellen over het parcour?

We hebben het geluk dat we de deelnemers altijd een heel mooi parcour met de nodige funfactor kunnen voorschotelen. De locatie is middenin de bossen. Het fietsparcour kun je het best vergelijken met het nieuwe parcour van Kasterlee, met de nodige singletracks en techniciteiten. Ook de toeschouwers kunnen de wedstrijd gemakkelijk volgen omdat er heel wat passages zijn aan de aankomstzone.

Kunt u eens omschrijven waarom een atleet of toeschouwer de verplaatsing moet maken naar Retie?

Vooral voor het mooie parcour! Maar ook voor het spektakel. De BK titelstrijd levert vaak een heel mooie wedstrijd op. Mensen die er vorig jaar bij waren in Geel zullen zich zeker nog de bloedstollende thriller tussen Seppe Odeyn en Geert Lauryssen herinneren. Maar ieder deelnemer, van gelijk welk niveau, zal er een leuke wedstrijd beleven. Trouwens hebben we reeds een patent op de eerste mooie lentedag. Dus, ik zou zeggen, iedereen van 6 tot 99 jaar, schrijf jullie nog snel in en kom meegenieten van dit duathlonfeest!

Bedankt voor dit interview en veel succes met de organisatie!

Foto's zijn van Katrien Decru en Filip Smets.

Info: http://www.crossduatlonretie.be

Tags: