Crossduathlon Etten-Leur is onze nieuwe wintertip

Half december valt het crossduathlonseizoen traditioneel een beetje op zijn gat. De liefhebbers van de lange afstand leven stilaan toe naar hun hoogtepunt in de hel, terwijl de liefhebbers van de traditionele kortere afstanden nu even bekomen van het drukke najaar. Maar wie een blik werpt op de kalender zal zien dat er een nieuwe drukke wave aankomt die loopt van eind januari tot half maart.

In dit kader willen we graag de crossduathlon van het Noord-Brabantse Etten-Leur in de kijker plaatsen. Etten-Leur is een gemeente vlakbij Breda, voor onze Kempische en Antwerpse duatleten vlakbij dus.

Achter de organisatie van Etten-Leur schuilen mensen die ondanks de lange historiek nog altijd even bezeten zijn van de offroad discipline. Deze organisatie past perfect binnen het plaatje van Tri-Portaal.be om op zijn minst eens in de kijker geplaatst te worden. Ziehier waarom:
- 8€ inschrijvingsgeld voor de korte en 13€ voor de lange afstand.
- 700€ aan prijzengeld.
- Een organisatie die er staat en een heel lange traditie heeft. Wijlen Benny Vansteelant bond er vroeger nog de strijd aan tegen andere kampioenen zoals Armand Van Der Smissen en Huub Maas. Je treedt er echt in de voetsporen van echte legendes.
- Het parcour heeft een opmerkelijke passage door een koeiestal (zie filmpje op de website).
- Interessant is dat een dagvergunning op de korte afstand slechts 3€ kost en er al kan aan deelgenomen worden vanaf 12 jaar. Ideaal om de kroost misschien eens te laten proeven van een echte crossduathlon.

Meer info ivm de wedstrijd vind je op http://www.crossduathlonetten-leur.nl

Hou deze website zeker in het oog, want er zullen zeker nog enkele leuke uittips volgen, die aan onze gekende voorwaarden voldoen.
Laat dit een motivator zijn om deze donkere wintermaanden door te komen.

Tags: