The King of the Ardennes komt terug en wordt nog zwaarder.

Deze week werd het nieuwe programma van de King of the Ardennes in Houffalize voorgesteld. Deze unieke 4-daagse triathlon vindt in 2018 voor de 2de keer plaats binnen het kader van de LCMT (Luxemburg Cycling & MTB tour). "Hoewel we dachten dat het programma vorig jaar al onmenselijk was, bleek na een enquete dat het voor de deelnemers nog best wat zwaarder mag zijn", zegt organisator Kurt Titeca.

De deelnemers hadden vorig jaar rond de 24u nodig over 4 dagen gespreid om het volledige programma af te werken. Daarmee behoort de LCMT triathlon zeker tot een van de zwaarste triathlonwedstrijden ter wereld. "Vorig jaar was een proefeditie, die er gekomen was op vraag van wat triatleten die als vorm van stage aan ons meerdaags fietsevenement kwamen deelnemen", aldus Titeca. "Op vraag van die triatleten hadden we op de reeds loodzware combiwedstrijd, waarbij de deelnemers 4 dagen aan een stuk afwisselend een cyclowedstrijd en een MTB marathon rijden, ook nog wat zwem- en loopkilometers aangekoppeld. Zwem- en loopetappes die volledig in de geest van de LCMT waren namelijk mooi, met een vleugje avontuur. Van de idyllische zwemetappe wordt er nog steeds nagepraat. 4 atleten zouden na een heroïsche strijd, uiteindelijk de finish halen door alle etappes volledig af te werken. Net zoals in een grote wielerronde werd de leider in de tussenstand iedere dag gehuldigd met een leiderstrui voor het grote peloton. Dit werd enorm gesmaakt. Er waren nog meer deelnemers, maar die maakten af en toe gebruik van een kortere afstand. Want ook dit is de LCMT. De winnaar die de titel "King of the Ardennes" mag dragen moet een bikkel zijn, maar we willen dat iedereen aan zijn trekken komt. De ideale clubuitstap dus. Minder getrainde atleten kunnen elke dag kiezen voor een kortere afstand, maar dan doen ze wel afstand van het klassement. "

Enquete

Na de eerste editie kregen alle deelnemers een enquete. "Normaal hadden we eraan gedacht om de fietsafstanden korter te maken om het allemaal wat menselijker te maken, maar toen we onze enquete terug kregen waren we heel erg verrast. De deelnemers wilden geen kortere afstanden fietsen. Zeker de langste rit naar Clerveaux viel bij iedereen heel erg in de smaak. Integendeel, iedereen wou de loopafstanden langer zien en ook nog wat meer zwemmen. Enkel de technische MTB etappe werd niet door iedereen even erg gesmaakt vanwege de kans op blessures. We zijn blij eindelijk met een definitief programma te kunnen uitpakken, want we kregen na de commentaren vorig jaar al heel wat aanvragen over de editie 2018. We hopen met het huidig programma zo veel mogelijk iedereen te behagen. Niemand mag zich laten afschrikken door de lange afstanden. Elke dag kun je een snipperdag nemen. Het is ondertussen bewezen dat deze wedstrijd zeker mooi kan ingepland worden als stage tijdens het Hemelvaart weekend. We zagen de maanden na de vorige LCMT regelmatig berichten opduiken van mooie resultaten van onze deelnemers op de volledige triathlons overal verspreid in Europa."

Programma

10/05 tem 13/05/2018

Dag 1: 185 km fietsen groepsstart & 10 km lopen
Dag 2: 500 m zwemmen (zwembad) – 160 km fietsen groepsstart en 15 km lopen
Dag 3: 2,5 km zwemmen (open water) – 140 km fietsen en 15 km lopen (TT fiets toegelaten)
Dag 4: 2,5 km zwemmen (open water) – 45 km mountainbiken en 26 km lopen.

Er zal een leiderstrui zijn voor de leider op tijd, maar er zal ook een systeem uitgewerkt worden om een spannend puntenklassement te voorzien.

Meer info kun je hier lezen.

Tags: