Wedstrijd in de kijker, triathlonweekend in Couvin.

Bij tri-portaal.be is onderhand duidelijk dat we een boontje hebben voor meerdaagse wedstrijden. Na de LCMT willen we u deze wedstrijd zeker aanraden. De mannen van het Sharks triathlon team zijn ondertussen toe aan hun 19de editie.

Op het programma staan 3 wedstrijden. Op zaterdag 24 juni staat de Sharks Terra geprogrammeerd. Een crosstriathlon die zich volledig afspeeld in de veenbossen aan de barrage van de Ry de Rome. Op zondag staat een promo wedstrijd en een 1/4 triathlon non drafting op het programma. Na 1500m zwemmen in de barrage krijgen de triatleten 2 ronden van 22km voorgeschoteld op een pracht, maar heel selectief parcour. Er wordt ook een combi wedstrijd georganiseerd met de crosstriathlon op zaterdag en de 1/4 triathlon op zondag. Ideaal dus voor wie niet kan kiezen tussen de MTB en de tijdrijder.

De wedstrijd wordt al jarenlang georganiseerd door een enthousiaste kern. De inschrijvingsprijzen zijn nog democratisch en de organisatie is op zijn minst goed en degelijk te noemen. De parcoursen zorgen er voor dat we in Couvin altijd triathlon in zijn puurste vorm te zien krijgen. Daarom verdient deze wedstrijd het zeker om bij tri-portaal in de kijker te staan.

Couvin is gelegen in het uiterste zuid-oosten van de provincie Henegouwen tegen de Franse grens, nabij Chimay. Couvin bestaat uit 12 pittoreske dorpen, waarvan er enkelen aangeduid staan als mooiste dorpen van Walloniƫ. Een uitstekende gelegenheid om een weekend in deze onbekende regio op een sportieve manier door te brengen.

Tags: