De hitte doet de leiders in de LCMT vandaag de strijdbijl even begraven.

Na 2 dagen van hevige strijd, kregen de deelnemers van de LCMT triathlon vandaag in de 3de etappe 2500m zwemmen in het meer van Nisramont, 140km wegetappe, waarbij tijdritfietsen toegelaten zijn en 5km trailrun voorgeschoteld.

Na het zwemonderdeel, die door alle deelnemers op zijn minst wel heel speciaal werd gevonden, waren het de Fransman Arnaud Vaast en Paul Embrechts die als eerste aantikken van de 12 deelnemers. Op 4 minuten kwam Rinus Holvoet en nog eens 3 minuten later ikzelf, Niki Devoldere en groene trui drager in de race. Nik Meeus, 2de in het klassement volgde kort daarop op plaats 5. "Een briefing waarin werd duidelijk gemaakt, welk gat we moesten inzwemmen, welke bochten we moesten nemen, om daar dan op het eind een rots aan te tikken en ons startnummer te zeggen, die nog eens moest verduidelijkt worden met een plannetje, dit hebben we nog nooit meegemaakt, klonk het anoniem. Maar de zon op een rimpelloos meer en een parcour dwars door de mooie natuur gaf de deelnemers een onvergetelijke zwemtocht.

Tijdens het fietsonderdeel kwamen de 5 eersten na de 2de bevoorrading allemaal samen en werd de strijdbijl onder de renners begraven. De hitte was enorm. Het parcour voor de 3de dag al op rij superzwaar. Daarom besloot dit quintet in de spirit van de LCMT vooral te genieten van de rit en elkaar niet verder de duvels aan te binden. Helaas miste de moedige Diedrik De Mulder de boot, waardoor hij toch voor een eenzame opdracht stond vandaag.

Alle info, mooie filmpjes, tussenstanden zijn terug te vinden op de facebook pagina van de LCMT.
Een 7 tal deelnemers komen nog in aanmerking voor het eindklassement. Morgen krijgen de deelnemers 61km MTB voorgeschoteld en aansluitend 15km trailrun. Een aankomst in het centrum van Houffalize moet de deelnemers belonen voor het zware labeur van de 4 dagen.

Tags: