Wie worden King & Queen of the Ardennes?

Donderdag start in Houffalize wellicht de zwaarste triathlon uitdaging van het land en ver daarbuiten. 15 atleten, waarvan 1 vrouw, zullen het 4 dagen tegen elkaar opnemen met als inzet, zoals in iedere grote wielerronde, de groene leiderstrui. Op het programma krijgen de atleten gedurende 4 dagen een op zijn minst loodzwaar programma voorgeschoteld.

Programma:

Do: etappe 1: 185 km cyclo, Houffalize - Echternach - Houffalize + 5km trailrun.
Vr: etappe 2: 500m indoor zwemmen + 90km MTB + 5km trailrun.
Za: etappe 3: 2600m zwemmen + 140km tijdrijden + 5km trailrun.
Zo: etappe 4: 61km MTB + 15km trailrun met aankomst op de markt van Houffalize.

Idee

Deze wedstrijd vindt plaats binnen het kader van de LCMT (Luxemburg Cycling & Mountainbike Tour) die ondertussen al aan zijn 18de editie toe is. "Vorig jaar vonden al wat triatleten de weg naar onze organisatie. Voor hen is dat een ideale stage. Mooie ritten in een leuke sfeer, zonder dat ze aan iets moeten denken. Maar de vraag kwam om er eventueel ook wat lopen en zwemmen aan te kunnen koppelen, zodat het effectief op een echte triathlonstage begon te lijken, maar dan met een competitie element."

Er werd vanuit de organisatie direct enthousiast op gereageerd en met Tri-Portaal.be werd direct gepeild naar interesses en wat eventueel de beste afstanden zouden zijn. "Er waren 2 voorwaarden. De LCMT moest vooral een fietsevenement blijven, wat ineens ook het belangrijkste trainingspunt is voor een triathlonstage en de wedstrijd moest ook in de geest van de LCMT iets heroïsch hebben. De winnaar van de LCMT moest een bikkel zijn", aldus Kurt Titeca.

Er zal gestreden worden in een tijdsklassement, maar ook in een puntenklassement, waarin bv de 500m zwemetappe evenveel punten kan opleveren als een lange fietsopdracht. Dit zorgt er ook voor dat je bij pech in één etappe niet ineens het ganse klassement verliest. Deelnemers kunnen ook elke dag kiezen voor een 'light'versie, maar dan komen ze natuurlijk niet meer in aanmerking voor het klassement.

Aangezien ik zelf ook deelneem aan deze wedstrijd zal ik proberen regelmatig verslag uit te brengen op deze website, veel zal afhangen van de toestand waarin ik mij bevind na de etappes. Want de deelnemers die zullen strijden tot de eindmeet zullen het met de voorspelde hitte zeker niet gemakkelijk hebben.

Wie wordt de King & Queen of the Ardennes? Volg het op Tri-Portaal.be

Ziehier de deelnemerslijst:

1. Bosman Arno M Hekelingen NL
2. Deforce Joey M Beernem BE
3. Devolder Tim M Brugge BE
4. Devoldere Niki M Izegem BE
5. Gouwkens Joeri M Westerlo BE
6. Holvoet Rinus M Wevelgem BE
7. Jadoul Chris M Kortenberg BE
8. Jonker Corianna V Pernis NL
9. Meeus Nik M Geel BE
10. Mertens Dirk M Schoten BE
11. Ooms Steven M Mol BE
12. Tordoor Stijn M Meerhout BE
13. Vaast Arnaud M Evere BE
14. Van Der Heijden Bart M Vught NL
15. Verschueren Eddy M Weerde BE

Tags: