Nieuw MTB geweld kleurt de Antwerpse crossduathlons

Mathias Cloostermans is een relatief nieuw gezicht in het Antwerpse crossduathlon circuit. De 22-jarige belofte uit Kessel verdiende vooral zijn sporen in het MTB waar hij al een deftig palmares verzamelde. Maar ook in de duathlons steekt hij nu zijn neus aan het venster. Na dichte ereplaatsen in Meerhout en Lichtaart was het voor de jonge man bingo in Wommelgem. Stilaan droomt hij van een medaille op het BK. Hoog tijd voor ons om eens kennis te gaan maken met deze nieuwkomer.

Na dichte plaatsen in Meerhout en Lichtaart was het eindelijk bingo in Wommelgem. Tijdens de zomermaanden ben je actief als MTB'er. zowel in de crosscountry als in de marathons heb je al een mooi palmares verzameld. Kun je eens verklaren vanwaar de zijsprong deze winter naar de crossduathlons?

Tijdens de winter maanden liep ik altijd al een aantal keer per week. Omdat ik het graag doe , het een leuke afwisseling is en het makkelijker is in het donker dan fietsen.
Mij ploegmaat Micha van den Eynde nam elke winter deel aan een aantal crossduathlons. Dit wou ik ook wel eens proberen. Mijn eerste crossduathlon was in Lichtaart. Het beviel me zo goed dat ik er nu elke winter een aantal probeer mee te pikken.
Het is een leuke afwisseling , in de zomer mtb'en en in de winter crossduathlon.

Uw lopen is ook niet onaardig. Heb jij een verleden in de loopsport of iets anders die uw loopniveau verklaart?

Vorige jaar merkte ik dat ik voor al in het lopen nog wat te kort kwam. Als ik echt wilde mee doen voor een overwinning moest dit verbeteren.
Een verleden als loper heb ik niet. Maar sinds augustus ben ik aangesloten bij de atletiek club van herenthout.
Door daar mee te trainen heb ik een enorm progressie gemaakt. Het lopen verbeterd nog elke week.

Wat vind je van crossduathlons? Zou je het je MTB collega's aanraden om ook eens te proberen.

Ik zou het zeker collega's bikers aanraden. Omdat je dan toch weer een nieuwe uitdaging hebt om de wintermaanden door te komen.
Volgende weekend sta ik aan de start in Wuustwezel.
In het voorjaar pik normaal ook nog een aantal crossduathlons mee.
Het BK crossduathlon in Geel pik ik ook mee. Stilaan begin ik te geloven dat een podium daar mogelijk moet zijn als ik mijn lopen nog kan verbeteren. Het MTB parcour in Geel is echt lastig en technisch dus daar moet ik het verschil kunnen maken en proberen de schade te beperken in het lopen.

Zijn we jouw nog ergens terug in de nabije toekomst en wat zijn je plannen voor het komende zomerseizoen?

Deze zomer ga ik terug moutainbiken. Dit voor het eerst voor een ander team . Willier force , deze ploeg richt zich meer op de marathon. Volgend jaar wil ik een aantal world series rijden. Me op nieuw plaatsen voor het WK.
Met als grooste doelen de world series in houffalize en de meerdaagse westrijd BEMC.
Uiteraard zal ik ook nog verschenen aan de start van enkele cross coutry wedstrijden.

Veel succes! En wie weet zien we je op het BK met een medaille om de hals.

Tags: