redactie

Rinus Holvoet wint 3de etappe LCMT triathlon.

Vandaag kregen de deelnemers vanwege de watertemperatuur een verkort zwemnummer voorgeschoteld in de Barrage van Nisramont van 1000m. Daarna volgde 140km op de tijdritfiets, waarbij stayeren toegelaten was en werd opnieuw afgesloten met 15km trailrun.

2de etappe LCMT triathlon maakt slachtoffers

Vandaag werd s' morgens vroeg gestart met een zwemonderdeel van 500m in zwembad te Houffalize. Eerder symbolisch maar toch belangrijk voor het puntenklassement. Didier Droogne zou met 5m59 dit onderdeel op zijn naam schrijven.

Om 9u30 werd dan weer in massastart gestart voor de belangrijkste etappe. 162km cyclo en 15km trailrun. Ondanks de vlakke 6km aanloop, ging het toch meteen heel hard. De eerste helft van het parcour zat tot aan de Cote de Wanne bezaaid met steile hellingen en vanaf dan zou het de laatste 80km goed bollen door de Oostkantons volgens de organisatie.

Heroïsche 1ste etappe in LCMT triathlon

Een gezellige drukte deze morgen voor de 30 deelnemers die zich deze morgen voor de briefing meldden voor deze 4-daagse triathlon. Niemand die echt weet aan welk avontuur hij begint, maar zonder al te veel vragen mengden de deelnemers zich tussen de 100 cyclorijders voor een eerste etappe van 187km. Een koninginne-etappe die in de LCMT ondertussen traditie geworden is.

Monstertriathlon trekt door de Ardennen

Donderdag start in Houffalize wellicht één van de zwaarste triathlons ter wereld. Verspreid over 4 dagen moeten de deelnemers 5,5km zwemmen, 510km fietsen, 45km MTB en 65km trailrunnen. Na een eerste proefeditie vorig jaar, waar slechts 4 van de 13 deelnemers de volledige wedstrijd afwerkten, hebben zich dit jaar 30 deelnemers aangemeld.

Triathlon microbe laat Stein niet los.

In de Nederlands Limburgse grensgemeente Stein zijn ze nu ondertussen al bijna 30 jaar in de ban van de triathlon. Menig Vlaming trok vroeger naar Stein voor de legendarische halve of 2/3 afstand op en rond oa de Slingerberg. Niet alleen Bas Diederen of Rob Barel beleefden er hoogdagen, maar ook Belgen als Gerrit Schellens en later ook oa Pieter Helin stonden er op het hoogste schavotje. Ook ondergetekende beleefde er één van zijn mooiste triathlon ervaringen. Over één ding waren de Belgen het er in de jaren 2000 allen over eens.

De POC duathlon is onze mei tip!

Op pinksterzaterdag 19 mei, organiseren de jumpers hun 2de POC duathlon in het idyllische Ramskapelle (Knokke - Heist).

BK crossduathlon in Retie mikt op een breed publiek

Vele jaren moesten de crossduatleten het doen zonder BK tot Retie het BK 4 jaar geleden op zich nam. Met een jaar onderbreking, vorig jaar werd het BK in Geel gehouden, organiseren ze nu op 11/03 voor de 3de keer het BK. We gingen eens kennismaken met de organisatoren.

We spraken met Liesbet De Schrijver, samen met haar echtgenoot Michel Sprangers en Luc Van Herck, één van de drijvende krachten achter deze duathlon.

Opmerkelijk is dat jullie uitpakken op jullie affiche met deelnemen van 6-99j is mogelijk en niet zozeer met jullie BK.

Crossduathlon Etten-Leur is onze nieuwe wintertip

Half december valt het crossduathlonseizoen traditioneel een beetje op zijn gat. De liefhebbers van de lange afstand leven stilaan toe naar hun hoogtepunt in de hel, terwijl de liefhebbers van de traditionele kortere afstanden nu even bekomen van het drukke najaar. Maar wie een blik werpt op de kalender zal zien dat er een nieuwe drukke wave aankomt die loopt van eind januari tot half maart.

Waarom verzilvert de triathlonfederatie het succes van de crossduathlons niet?

Zondag stonden in ons land maar liefst 4 crossduathlons gepland en nog eentje extra net over de grens in Maastricht. Hoe komt het dat de federatie in deze discipline geen voet aan de grond krijgt? Zowat de helft van de deelnemers hebben geen triatlonvergunning en heel wat wedstrijden worden buiten de organisatie georganiseerd.

Zondag stonden deze 5 wedstrijden op het programma, waarvan bij mijn weten slechts 1 via een triathlon federatie georganiseerd werd:

The King of the Ardennes komt terug en wordt nog zwaarder.

Deze week werd het nieuwe programma van de King of the Ardennes in Houffalize voorgesteld. Deze unieke 4-daagse triathlon vindt in 2018 voor de 2de keer plaats binnen het kader van de LCMT (Luxemburg Cycling & MTB tour). "Hoewel we dachten dat het programma vorig jaar al onmenselijk was, bleek na een enquete dat het voor de deelnemers nog best wat zwaarder mag zijn", zegt organisator Kurt Titeca.

Pages

Subscribe to RSS - redactie