De teams bloggen

BK Sprintduathlon Herentals

Team Bikesensation 3 days 6 min ago

Mijn eerste kampioenschap ooit is een feit. Jawel, ik nam deel aan de sprintduathlon van Herentals dat in extremis als BK doorging.

Met enkel toppers aan de start had ik toch wel schrik om af te gaan.

BK Sprintduathlon Herentals

Team Bikesensation 3 days 13 min ago

Er was de laatste tijd heel wat te doen rond de annulatie van het BK Duathlon in Torhout en de steeds meer afnemende populariteit van de duathlonsport. Er werd op sociale media hevig heen en weer gediscussieerd. Ook ik nam deel aan de discussie omdat de sport me wel genegen is. Duathlon is een harde sport, en eerlijkheidshalve veel zwaarder dan triathlon. Ik zal het hier bijhouden, maar misschien is dit voer voor een aparte blog.

2u MTB race Estinne au Val

Team Bikesensation 3 days 11 hours ago

Zaterdag trokken we naar de 4de manche van de Challenge des éoliennes. Een circuit van 5 2u races, waar we met het gezin graag naar toe gaan. Yannis zou opnieuw de 1u race voor -14 jarigen doen.

Het was voor de organisatie de drukste manche. En alhoewel ik hoopte na 2 keer een 2de plaats op misschien een overwinning zag ik dat het ook voor mij heel moeilijk zou zijn. De 2 winnaars van de 2 vorige wedstrijden en nog een pak jong geweld die er ook precies geen sukkelaars uitzagen.

Duizelingwekkende debutanten in Almere

Lommelse triatleten 4 days 10 hours ago

Foto’s Christie Brouwer

De Lommelse Triatleten beleefden zaterdag weer een topdag in Almere. Ruben Geys maakte er zijn debuut op de volledige triatlon met een knappe 14e plaats in 8u41:11. Op een terugval in het laatste kwart van de afsluitende marathon na, verliep zijn wedstrijd super. Tommy Reymen werkte in Almere zijn derde ganse af, met als resultaat een dik nieuw PR: 10u04:52.

Op de halve triatlon zwom, fietste en liep Joery Wouters de wedstrijd van zijn leven. Hij kwam als 2e uit het water, sprong als 7e van de fiets en rukte tijdens de halve marathon nog op naar een ijzersterke 5e plaats (4u11:42), op meer dan 1.350 deelnemers! Brecht Reynders finishte als 36e in 4u29:19, ondanks weinig trainingsuren afgelopen zomer. Erwin Geboers legde in Almere zijn tweede halve af in 5u36:24 en bleef daarmee onder zijn beoogde tijd. Birgit Massagé zwom bij het team van Trisport Pharma, dat 10e werd bij de trio’s.

Multi Sport³ School optie zwemmen

No Limit Team 6 days 9 hours ago

Eind september gaan we ook van start met onze extra optie zwemmen voor de kids ( doelgroep 2008 – 2010) van de Multi Sport³ School. Zij kunnen intekenen voor één extra zwemtraining (van 17u00 – 18u30) op dinsdag of vrijdag. Deze trainingen gaan door in het zwembad van Zwevegem en zullen begeleid worden door Jodie De Saedeleer & Wouter Verplancke, die ondertussen heel wat zwemexpertise hebben opgebouwd bij Gold & MZK. De kostprijs voor de extra module bedraagt 125 €. Zij die hiervoor willen intekenen (max 12 plaatsen per dag) sturen best een mail naar info@nlt.be De start is voorzien op dinsdag 24/09/2019 of vrijdag 27/09/2019.

Natalie Franken genomineerd voor Lommelse Sporttrofee 2019

Lommelse triatleten 6 days 10 hours ago

Natalie Franken is genomineerd voor de Sporttrofee van de stad Lommel 2019! En dat is oververdiend, na een seizoen vol opvallende ere- en podiumplaatsen. Elke Lommelse sportclub kan vanaf nu één stem uitbrengen voor de Sporttrofee. Lees verder waarom Natalie hun stem meer dan waard is.

Natalie Franken (Lommelse Triatleten) is een langeafstandsatlete pur sang die van alle sportmarkten thuis is: zwemmen, fietsen, lopen, mountainbike, triatlon, swimrun, crossduatlon,… Onder het motto ‘hoe zwaarder, hoe liever’ kiest ze er de extreemste wedstrijden in binnen- en buitenland uit om af te zien, te presteren én te genieten.

Historische winst in de Alpen

Ook dit seizoen haalde Natalie weer heel wat opvallende ere- en podiumplaatsen. Absolute uitschieter was haar historische tweede plaats op de Alpsman Xtrem Triathlon in het Franse Annecy in juni. Met 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen met onderweg 5 Alpencols en een afsluitende marathon met nog eens 1.300 hoogtemeters, is dit één van de zwaarste volledige triatlons ter wereld. Natalie startte ’s morgens om 5u30 (in het schemerdonker) en mocht ’s avonds iets voor 21u (net voor zonsondergang) de zilveren medaille in ontvangst nemen, na bijna 15,5 uur ‘heerlijk’ afzien.

Het bijzondere aan deze Alpsman is dat alleen wie voor 12u wedstrijd aan het keerpunt van de 25 km lopen geraakt, de laatste 17 km richting finish op de top mag afmaken. Dit jaar slaagde slechts één derde van de in totaal 500 deelnemers daarin. Bij de vrouwen waren er zelfs maar twee die de top haalden. Natalie is daarmee meteen ook de allereerste Belgische in de geschiedenis die dat lukt.

Bibberend naar de zege in ijskoude Amphiman

Een ander hoogtepunt was haar zege in de Amphiman Long Distance in mei. In deze swimrun moest ze in duo 36 km traillopen en tussendoor ook nog eens 6 km zwemmen in en rond het Lac de l’Eau d’Heure, met ijskoud water van nog geen tien graden.

Net geen podium in de Hel

Het seizoen was nochtans in mineur begonnen voor Natalie, met een zware aanrijding op training. Meteen na haar revalidatie viel ze in putje winter maar net naast het podium op de Hel van Kasterlee. Dit officieuze BK crossduatlon (15 km lopen, 117 km mountainbiken en nog eens 30 km lopen), deed door het parcours en de weersomstandigheden (sneeuw en koude) haar reputatie als zwaarste winterduatlon ter wereld weer alle eer aan.

Winst voor eigen volk in Ploegentijdrit

Verder won Natalie in het eigen Lommel ook nog de Ploegentijdrit voor goede doelen in zowel de dames- als gemengde reeks. En zelfs op een aantal trails die ze beschouwde als trainingswedstrijden, behaalde ze nog tal van mooie ereplaatsen.

Een leven in teken van sport

Ook haar professionele leven staat helemaal in het teken van sport. Natalie runt samen met haar partner – en eveneens langeafstandsatleet – Carl Huygen in Lommel Adapt2Balance, het centrum voor Sportkinesitherapie en Endurance Coaching.

Palmares Natalie Franken 2018-2019:

 • Alpsman Xtrem Triathlon – FRA: 2e in 15u26:41 (3,8 km zwemmen – 180 km fietsen – 42,195 km lopen)
 • Amphiman Eau d’Heure – BEL: 1e in 5u55:53 (6,35 km zwemmen – 36,45 km traillopen)
 • Ploegentijdrit Lommel – BEL: 1e dames & gemengd met 37,6 & 39,6 km/u (14 km)
 • Hel van Kasterlee – BEL: 4e in 11u06:06 (15 km lopen – 117 km mtb – 30 km lopen)
 • Bear Trail – BEL: 8e in 2u26:47 (25 km traillopen)
 • Zilvermeertrail – BEL: 8e in 1u41:21 (18,8 km traillopen)
 • Drielandenpunt Trail Vaals – NED: 18e in 2u21:19 (21 km traillopen)

Grand raid godefroy

Team Bikesensation 6 days 10 hours ago
Strijden in Bouillon op 4 afstanden

Zondag 8 september is het zover. Met 4 leden staan we op 4 verschillende afstand klaar voor de laatste marathon van de BAMS. Bram vertrekt om 7.30 voor de 160km, hij finisht 10e en kan op die manier een plaats op het WK in Zwitserland verzilveren, wat een prestatie. Ken vertrekt om 8.00 voor de 90Km, hij is wat ziekjes en kan pas na 1.30U op stoom komen, hij blijft maar inhalen en kan een 2e plaats bekomen. Hij mist de podiumfoto omdat hij zijn vriendin moet bevoorraden die op de 160km rijdt. Ik vertrek om 8.30 voor de 70km.

Multi Skillz … de “all-in-one” sportformule.

No Limit Team 6 days 10 hours ago

Het No Limit Team werd onlangs door Sporta als één van de start up clubs uitverkoren voor het Multi Skillz project. Een erkenning waarop we fier zijn en die helemaal kadert in onze “completeathletes” filosofie. Dankzij deze “all-in-one” sportformule ontwikkelt je kind vaardigheden voor elke sport via leuke oefeningen. Leert het door met anderen te bewegen in uitdagende spelvormen. Ontplooit het zijn of haar talenten in een kindvriendelijke omgeving. Groeit het door professionele begeleiding met individuele aandacht. Beweegt het in de richting van een gezonde levensstijl en zo veel meer.

Nog niet overtuigd? Bekijk via deze link de video over Multi Skillz in de Kim Clijsters Academy.

NLT 2.0 gaat vanaf dinsdag 24 september 2019 met het volgende Multi Skillz aanbod van start:

 • Dinsdag van 17u30 tot 18u30 (turnzaal gemeenteschool Heester): doelgroep 2008 – 2010
 • Vrijdag van 17u00 tot 18u00 (turnzaal gemeenteschool Heester): doelgroep 2012 – 2012

Praktische informatie:

 • enkel voor kids van de Multi Sport School
 • jaarprogramma = 30 weken
 • kostprijs: 75 €
 • aanmelden: via info@nlt.be
 • maximum 16 kids per doelgroep

Belangrijke data voor de adults!

No Limit Team 6 days 11 hours ago

Het triatlon seizoen loopt stilaan op zijn laatste benen. Tijd om het nieuwe voor te bereiden. In deze context geven we de adults graag de volgende twee belangrijke data door:

 • Dinsdag 8 oktober 2019: infomoment (19u30)
 • Zondag 17 november 2019: startdag (voor- & namiddag)

Meer details volgen binnenkort. Hou alvast deze belangrijke momenten vrij. Goed begonnen is half gewonnen.

Jo Declercq gaat van de grond.

No Limit Team 1 week 1 day ago

Aansluitend op de jeugd triatlon stond in Koolkerke nog de sprint triatlon Memorial Kenneth Neyt (500 m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km lopen) op het programma. Dit was spek voor de bek van een aantal fun No Limit triatleten. Eentje paste, op basis van zijn fun gehalte, iets minder in het bonte NLT gezelschap. Arthon Valcke was tijdens de jeugdrace, door een wetsuit die weigerde open te gaan, gedwongen tot opgave. Hiermee verscheen hij anderhalf uur later aan de start de open sprint triatlon. Dat leverde meteen een puike 3° overall plaats (0u56′) op. Proficiat Arthon!

De prestaties van onze funners mochten er ook zijn. Iedereen bereikte met de “smile” de finish. De bewondering en sympathie was zo groot dat Jo Declercq door zijn teamgenoten (hoofdzakelijk vrouwelijk schoon) van de grond werd getilt. Vuurwerk had hier ook op zijn plaats geweest. Misschien een tip voor de volgende knalprestatie.

Proficiat Keuppens E. (1u06′), Vandevenne D. (1u09′), Dejonghe A. (1u14′), Roose F. (1u15′), Catry P. (1u20′), Declercq J. (1u23′) en Deprez E. (1u26′).

Depaepe Stefaan

Pages