De teams bloggen

185 Coaching Center en Sportoase slaan de handen in elkaar

Team 185 3 days 14 hours ago

Vanaf heden is het 185 Coaching Center ook actief in de Sportoase in Knokke.

Sportoase is al enkele jaren partner van het 185-team maar nu starten we een nieuw concept. Daar brengen we de coaching voor duursporters van 185 Coaching Center met de faciliteiten van Sportoase bij elkaar. Een ideale mix!

De volgende activiteiten zullen mogelijk zijn in Knokke:

 • Lactaattesten
 • Coaching op maat
 • Bikefitting

Robin Haeghebaert zal de coach ter plaatse worden en 185 vertegenwoordigen.

Voor wie interesse heeft of gewoon een kijkje wil komen nemen is er op 20 en 21 januari de jaarlijkse opendeurdag van Sportoase waar we op zaterdag om 11u en op zondag om 12u een demonstratie geven van onze activiteiten.

Iedereen welkom!

Wilt u meer info? Klik hier

#letswork4it

 

Creatine voor duursporters: nuttig of niet?

Team 185 3 days 21 hours ago

Voor krachtsporters heeft creatine zijn nut al bewezen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat dit supplement, echter ook bij duursporters voor een sterkere eindsprint kan zorgen.

Creatine wordt voornamelijk gebruikt bij sporters die veel spierkracht moeten ontwikkelen en voor wie explosiviteit tijdens het sporten belangrijk is. Het supplement vergroot de voorraad aan energierijke fosfaten die worden gebruikt bij korte explosieve krachtinspanningen. Door deze verhoogde concentratie neemt de capaciteit toe om energie te produceren tijdens intensieve inspanningen. Ook kan de hersteltijd na een intensieve inspanning hierdoor verkorten.

Helaas leidt creatinesuppletie ook tot gewichtstoename welke voor een groot deel verklaard kan worden doordat het lichaam meer vocht vasthoudt. Bij veel duursporten heeft het gewicht een belangrijke invloed op de prestatie met als gevolg dat veel duursporters creatine willen vermijden.

Eindsprint

Nieuw onderzoek toont nu aan dat creatinesuppletie ook voordelen heeft voor duursporters. Niet voor het aerobe aspect, maar wel voor een betere eindsprint.

Australische en Nederlandse onderzoekers hebben 18 wielrenners en triatleten drie keer een tijdrit laten rijden van 120 kilometer. Na elke tien kilometer stond er een “tussensprint” op het programma die afwisselend één of vier kilometer duurde. De eerste tijdrit reden de duursporters om na te gaan hoe ze presteerden zonder creatine; de zogenoemde nulmeting. Voorafgaand aan de 2de tijdrit nam de helft van de duursporters creatine. De andere groep kreeg een placebo.

Bij de creatine groep bleek dat in de laatste sprint van 4 kilometer er een toename was van 10% meer vermogen. Bij de duursporters die een placebo hadden ingenomen was dat niet het geval.

Conclusie

Hoewel de resultaten van dit onderzoek hoopgevende inzichten bieden over het nut van creatine voor duursporters, is voorzichtigheid op zijn plaats. Het gaat namelijk om een van de eerste studies waarin het effect met een dergelijke “sport specifieke” test is uitgevoerd. De angst dat een toegenomen lichaamsgewicht de voordelen van creatine teniet zou doen, blijkt in ieder geval ongegrond. Ondanks het feit dat duursporters, zoals verwacht, iets zwaarder werden door de creatine, bleef hun duurprestatie gelijk en verbeterde hun eindsprint. Bij lopen, waar lichaamsgewicht belangrijker is, zouden deze effecten anders kunnen zijn maar deze werden niet in het onderzoek onderworpen.

Referentie:

Bij 185 coaching center maken we ook gebruik van creatine in het trainingsprogramma. Zo gebruikt Nathan Van Hooydonck creatine in specifieke trainingsperiodes.

Sporters die creatine willen gebruiken of advies willen kunnen contact opnemen met onze sport diëtist Jens Lauwers.

 

Mail: Jens@185.be

Tomcik KA, Camera DM, Bone JL, Ross ML, Jeacocke NA, Tachtsis B, Senden J, van Loon LJC, Hawley JA, Burke LM (2017) Effects of creatine and carbohydrate loading on cycling time trail performance. Med. Sci. Sports Exerc., doi: 10.1249/MSS.0000000000001401

Strak in’t pak

Team 185 4 days 18 hours ago
Wilt u graag die kerstkilootjes weg werken, maar u doet dit liever niet alleen?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres! 185 coaching center biedt leuke groepssessies aan om samen aan die kilo’s te werken!   Een eerste try-out is gratis en vrijblijvend.

Wat? Combinatie kracht en cardio in circuitvorm, nadruk op individuele mogelijkheden

Wie? Heren en dames, van alle leeftijden

Waar? 185 coaching center, Bredabaan 23 bus 1, 2990 Wuustwezel

Wanneer? Maandag en donderdag avond van 19.30 tot 21h

Prijs? Abonnement voor 12 weken 2 x per week 199 euro, abonnement voor 12 weken 1 x week 149 euro, 10 beurtenkaart geldig voor 12 weken 135 euro

Klik hier voor meer info en inschrijving.

 

Bart en Ben finishen Erwtensoep Trail

Lommelse triatleten 5 days 10 hours ago

Bart Bongaers en Ben Cremers zijn blijkbaar goed hersteld van de Drenthe 200. Ze liepen vandaag de Erwtensoep trail in het Nederlandse Aarle-Rixtel (nog geen uitslagen bekend). Bart liep de 20 km, Ben de 10 km. (foto ben cremers)

Uitslag NY Run 2017

SP&O Mechelen 5 days 11 hours ago

Ellen en Ulrike verwerven eeuwige roem in de annalen van de clubgeschiedenis door exact op hun geschatte tijd binnen te komen!


Hoe deed jij het? uitslag NY run 2018

flyer

CDTG 5 days 12 hours ago

Elly Verhoeven loopt naar brons in Lanaken

Lommelse triatleten 1 week 3 days ago

Elly Verhoeven heeft zondag op de veldloop in Lanaken brons behaald bij de masters. Natalie Franken werd 14e. Bij de mannen finishte Alain Schutjes als 13e bij de masters. Emiel Schutjes werd 4e bij de miniemen jongens. Nog zondag namen 10 LT’ers deel aan de 2e manche van het Teutenbosloopcriterium in Herent (geen tijdsregistratie). Volgende afspraak op zondag 21 januari aan de Soeverein. (foto anja vanoppen)

 • Uitslagen veldloop Lanaken
  Masters dames (5,3 km)
  3. Elly Verhoeven 22:15
  14. Natalie Franken 26:39
  Masters heren (7,1 km)
  13. Alain Schutjes 27:49
  Miniemen jongens (1,5 km)
  4. Emiel Schutjes 5:53

Verslag: De hel van Kasterlee (Bart Vanpoucke)

EFC-ITC 1 week 4 days ago
Highway to “Hel van Kasterlee”

Bart Vanpoucke stond samen met Xavier Muchery op 17 december 2017 aan de start van één van de zwaarste duathlons ter wereld. Op fysiek vlak is de race een ware uitputtingsslag van 8 tot 12 uur lang in winterse weersomstandigheden. Zonder een fenomenaal uithoudingsvermogen red je het niet. Maar vooral de mentale weerbaarheid werd op de proef gesteld. De afsluitende loopproef van 30 km vergt een ijzeren wil en een granieten karakter. Kortom, Bart en Xavier moesten verschillende malen hun grenzen verleggen. “Only the very very strong will survive” vinden we terug op de officiële website en dat ze “very strong” zijn lees je alvast in Bart zijn leuke verslag. Dan laat ik nu Bart graag aan het woord, veel leesplezier en nogmaals een welgemeende proficiat heren!

Bart Vanpoucke: “Reeds 5 jaar stond deze wedstrijd op mijn verlanglijst. Met zijn 15 kilometer lopen, 115 kilometer mountainbiken en nogmaals 30 kilometer lopen is hij wel terecht de Hel van Kasterlee te noemen.

Op zondag 17 december was het zover. Om 5u30 lekker ontbijt met Pasta en al wat nog koolhydraatrijk was. Bij het buitenkomen lichte paniek. Ijs op de auto. Na wat krabben naar de inschrijving. Daar zat de sfeer er al lekker in met vollen bak muziek. Geen tijd voor Stress. Alles klaarzetten.

Om 8u00 opende de poort naar de Hel en konden we starten. Hier had ik 2 jaar voor getraind. Wat een zalig moment. De eerste 15km waren erg gevaarlijk door het ijs op de weg. Maar later zal blijken dat dat nog het minste van mijn problemen zouden zijn. Met in mijn hoofd de limit van 15.30 om aan de laatste ronde MTB te starten was ik veel te snel gestart dus na 15km voelde ik al goed mijn benen. Amai.

Na de wissel de MTB op voor 115km of 5 ronden. De eerste ronde werd er aangemaand om op te letten. Ijsvorming maakte snelle bochten onmogelijk. Gelukkig was het merendeel onverhard dus na wat kilometers was het meer de modder die mij parten zou spelen.

De weken voor de wedstrijd had het veel geregend waardoor het parcours lekker zwaar lag. Met als gevolg dat ik na wat modderplassen al bij iedere klim mocht afstappen omdat mijn ketting in een lekkere chainsuck ging. Vorige keer dat ik dit had, was mijn ketting in frut gedraaid. Ik begon te panikeren. Gelukkig was er een zone waar er de mogelijkheid was om de fietsen proper te maken en heeft Geoffrey Vanhee op zijn “veldrij-gewijs” iedere ronde mijn fiets afgespoten zodat ik het enkel op het einder van de ronde nog had. Ondertussen kon ik wat eten bijtanken. Ronde 3 en 4 begonnen zeer zwaar door te wegen. De zware stukken lagen echt zwaar en vergden veel energie. Dan einde ronde 4. Yes, ik had de limit gehaald en mocht verder rijden. Ronde 5 serieus gedoseerd, gegeten, gedronken en … genoten van de omgeving. Dan kwam het moment om te wisselen. Moest ik nog 30km lopen??? Ik was echt kapot. Man, was me dat zwaar.

De organisatie verplicht iedere loper om een begeleider te hebben bij de laatste loop. Achteraf weet ik waarom. Duizendmaal dank aan Geoffrey Vanhee om deze taak op zich te nemen. De ganse dag in de koude supporteren, fiets afspuiten en bevoorraden en dan 30km naast iemand lopen die net geen 10km/u loopt en mentaal naar die eindmeet krijgen. De winnaar Seppe Odein kon in het licht arriveren maar ik moest nog starten met lopen en het was al donker. Lekker verlicht en met een streepje boenke boenke muziek reed Geoffrey op zijn MTB aan mijn zij. Er stond een ijzige wind en het was kilometer voor kilometer bijten om te blijven lopen in de koude wind. Nu en dan begon je atleten al te zien wandelen. Ik zou blijven lopen, lopen verdomme. Lopen deden we grotendeels in open vlakte waardoor je overal in de verte lichtjes zag van andere lopers. Mooi zicht. Na de eerste 15km ronde was mijn batterij zo goed als plat. Dan nog 15km? Amai mijn botten. Iedere km stond aangeduid dus aftellen en aftellen onder motivatie van Geoffrey.

Dan die laatste kilometer. Wat een gevoel, ik krijg er nog kippenvel van, weten dat het je gelukt is: De zwaarste wedstrijd uit mijn leven. Binnenlopen in de sporthal, bijna het verhoog niet op kunnen en finishen in 11u23min. Wat een prachtig gevoel! Xavier was al een tijdje binnen. Allebei de meet halen was ons doel. Goal achieved!

Graag dank ik nog eens Geoffrey Vanhee, Annelies en mijn ouders voor hun steun doorheen de dag. En Muchère voor de vele trainingskilometers en trainingsleute. Zelfs mijn clubkledij om mij de ganse dag lekker warm te houden… Ik heb er veel gezien die koud hebben gehad.

2018 wordt een sportief rustig jaar met wat focus op de korte afstand en meer clubtrainingen op de weg. Wie weet wat 2019 brengt. Wie houdt van de winter en graag MTB rijdt een echte aanrader.”

Aldus Bart Vanpoucke.

Het bericht Verslag: De hel van Kasterlee (Bart Vanpoucke) verscheen eerst op Izegemse Triatlon Club.

Bobby – de beste anti-diefstal rugzak

multisporter 1 week 5 days ago
Gelanceerd via een kickstarter project, de Bobby, een anti-pickpocket rugzak.  Uniek is het concept niet maar – gezien de dagelijkse diefstallen – toch nog niet genoeg ingeburgerd.   Het resultaat is een compacte rugtas, met o.a. anti-diefstal ritssluiting en veel verborgen zakjes.       Unboxing Bij het uitpakken valt meteen de ietwat futuristische look opdoor de plastic-achtige achterkant en de compactheid van de rugzak.   Meteen wordt ook duidelijk waarom dit een anti-diefstal rugzak is: het vergt toch enige moeite om de verborgen ritssluiting te kunnen openen. De afwerking ziet er robuust uit en de stiksels krijgen van Oma “snit & naad” toch een hoofdknikkende ‘ja’.  Volume  Compact mag je redelijk letterlijk nemen.  Meer dan een 15” laptop, een tablet van het kleinere type, paar magazines, een (compact) camera en een flesje water kan hij niet aan.  Alles hangt wat af van je gewoontes of hij kan dienst doen als city trip of dayback.  Voor een commute naar het werk is deze uitermate geschikt…voor schoolgaande jeugd iets minder.       _Max. dimensies laptopvak: 27x40x3,5 (B x H x D) – dus max 15,6” laptop      _Tablet vak: 25,5x18x1 (B x H x D) – of max10,5” tablet     _Volume 13L     _Gewicht 850g

Plus Handig voor een commute is de geïntegreerde regenhoes die onderaan verstopt zit.  De reflecterende zones hadden wat groter en opvallender mogen zijn maar in combi met de regenhoes worden deze toch verstopt.(is dit niet tegendraads? Je wilt ze groter maar je vindt het goed dat ze verstopt zijn?) Tip aan de product designers – voorzie in de volgende versie de regenhoesmet reflecterende zones – vooral bij slecht weer zijn deze onmisbaar! Eén van de zijkanten heeft een USB-outlet connecter geïntegreerd waarop men aan de binnenkant een powerbank kan aansluiten.  Handige feature om onderweg toch nog even snel je mobiel op te laden.       Pro     _super compact voor de ene     _gemaakt met waterafstotend materiaal     _voorzien van tussenlaag die snijbestendig is     _weggewerkte ritssluitingen     _lichtgewicht   Con     _te compact…voor de andere     _te kleine reflecterende zones op hoeken     _ontbreken van reflecterende zones op regenhoes     _rugzak moet volledig worden geopend om iets te nemen     _laptop opbergruimte aan de kleine kant   Conclusie Mooi staaltje van een kwaliteitsvolle rugzak voor een kleine €90 die, afhankelijk van je behoeften, super is of net te beperkt!   Details van de test

Model: Bobby

Kleur: pastel blauw

Merk: XD-Design

Website: https://www.xd-design.be/bobby#2

Prijs: €89,95

Het bericht Bobby – de beste anti-diefstal rugzak verscheen eerst op Multisporter.

Duo-Athlon Cross Spa

Team Bikesensation 1 week 5 days ago
Modder, modder en...nog eens modder!

Zaterdag 6 januari hebben we met twee duo's deelgenomen aan de cross duoathlon in Spa. Na een parcours verkenning van het loopgedeelte(5 km) kwamen we tot inzicht dat het een modderige strijd ging worden. Het was eventjes wennen aan elkaar om elkaars tempo te vinden. Bram en Dirk besloten om de duoathlon apart te lopen/fietsen. Niki en Yorick vonden elkaar perfect in het lopen. Na het loopgedeelte kropen we op de fiets om 22 km te mountainbiken. Na 10 km afzien in Niki's wiel kwam Yorick er een beetje door en ging het fietsen wat vlotter.

Pages