De teams bloggen

Hashtag trending – Dirty Boar gravel ride

multisporter 4 days 19 hours ago
Gravel rides zijn CHILL!  Iedereen kan er zijn gading vinden, op welke type fiets dan ook.  Grootste verschil met MTB tochten is toch het ontbreken aan (soms TE) technische passages.  Nu de Haute Fagnes staan natuurlijk garant voor boomwortels   En zo’n strook hebben we meteen gescoord na enkele kilometers.  Met een cross fiets met 33″ bandjes geeft dit toch een ander gevoel dan op een MTB met een redelijk profiel.         De weergoden waren ons dit jaar zéér goed gezind.  Het offeren van een bak La Redoutables aan het Clarissen klooster heeft prima zijn werk gedaan.  Fris – lees koud – was het wel maar de dagvoorspelling zat in de goede richting met een zonnige 16 graden.         Nog vlug een interview afleggen aan de Leuvense verslaggeefster ter plaatse en ons dan begeven richting start.  De ondertiteling van deze episode geeft 11 extra talen aan.  In waves van een 30-tal renners duiken we het bos in.  Na 2 minuten staan de eerste al langs de kant met platte banden.  Helaas zal dit zowat het beeld van gans de dag zijn…  De opkomende zon in combinatie met de dauw over de velden, adembenemend, net iets anders dan de drash national van vorig jaar.   We komen langs het eerste point-de-vue, postkaartwaardig, instagrammers staan zij-aan-zij langs de kant voor het perfecte shot.            Een eenzame fixie rijder komt ons voorbij gereden.  Blijkt een professionele pakjesdrager te zijn uit maastricht.  Voor de kenners – hij heeft gekozen voor 47*21 maar volgens hem zal 47*19 net iets beter zijn.   Fietstassen zijn blijkbaar geliefd in het gravelwereldje, te vinden op de gekste plekken vastgestrapt aan de fiets.  Ik pleit schuldig, kwestie van mijn topeak backloader een doorgedreven test te laten ondergaan gedurende deze dagtocht.   Voor de laatste ravito is wachten tot km 130.  Velen hebben echt uitgekeken naar deze stop.  De macaroni van La Mama smaakt overheerlijk.  Pasta met zwamworstjes, dat moet zowat 25 jaar geleden zijn dat ik dit gerecht nog heb voorgeschoteld gekregen, maar het smaakt na zes uur op een fiets.   Oh ja, niet onbelangrijk, er was ook een vegetarische versie. Afsluiten doen we nog met een koffie aangeboden door MUR – thanks Edward!  Excellent choice!     Met nog een goede 35km op de teller merk je dat de lunch welgekomen was.  We komen terug op tempo en dat zal nodig zijn…     Een van de laatste vrijwillige routeaangever deelt ons mee “de laatste 10km en het zijn de mooiste”.  Met nog een hoop hoogtemeters en ruw parcours hou ik het liever op de zwaarste.  Eigenlijk een oproep naar de organisatoren – laten we de laatste 10km het iets rustigerer aandoen.     We snappen nu het idee achter het macaroni en cafeïne verhaal in rev 3.   Honderdvijfenzestig kilometers over gravel, rotsen, bewortelde en andere wegen door de hoge venen.  Ik ga er zelfs niet over nadenken…hier kom ik terug en niet alleen voor de een La Redoutable met een vettige frit!      

Het bericht Hashtag trending – Dirty Boar gravel ride verscheen eerst op Multisporter.

Infovergadering 2018-2019

EFC-ITC 5 days 1 hour ago

Op vrijdag 19/10 vatten we het nieuwe triatlonseizoen opnieuw aan! We beginnen met een algemene infovergadering voor zowel leden als nieuwe leden.

Net zoals vorig jaar zullen er na een korte algemene presentatie ook weer verschillende standjes aanwezig zijn met meer info over inschrijvingen, een aanbod Trek-fietsen, sportvoeding, Strijd der Titanen, Project Klagenfurt 2020, Jeugdwerking etc…

Op deze dag zal ook het ENIGE kledij pasmoment ingelast worden voor de nieuwe wedstrijd- en trainingsuitrusting voor de volgende 2 seizoenen.

Uiteraard kan er ook dit jaar weer genoten worden van een drankje en een gezellige babbel met andere EFC-ITC’ers.

Locatie dit jaar is opnieuw het Sint-Jozefscollege (Prizma Campus College), te Izegem., aanvangsuur 19.30u.

Parkeren kan op de speelplaats aan de kant van de Burgemeester Vandenbogaerdelaan.

Het bericht Infovergadering 2018-2019 verscheen eerst op Izegemse Triatlon Club.

3 nations cup Sittard (Nederland)

Team Bikesensation 1 week 21 hours ago

Vandaag was het 3 nations cup in Sittard. Ik mocht op de 5 en voorlaatste rij plaatsnemen. De start zelf was niet zo goed, beetje voor mij trok iemand zijn ketting over en moest ik zwaar afremmen maar gelukkig kon ik er gemakkelijk langs. De kopgroep van 25 man was wel wat voor op de startklim. Ik kon deze gelukkig goed inhalen en ik was er zeker bij door een verdere opstropping. Het tempo van de 1ste ronde was goed. Maar de 2de en 3de ronde ging het niet goed, te veel last van de onderrug en steken in de buik. Gelukkig ging dit over na 2 ronden, behalve de rugpijn maar die verminderde.

Grand Raid Godefroy

Team Bikesensation 1 week 6 days ago

Gestart om 7u30 te Bouillon voor een wedstrijd van 160km - 4500hm. De eerste 40km kon ik het vol houden met de kopgroep met oa. Massaer en Carabin, maar op sommige beklimmingen toen Carabin op kop reed had ik een beetje moeite om te volgen. Daarom rap beslist om die toppers te laten rijden omdat het nog een lange dag ging worden. Daarna reed ik een relatief rustiger tempo met als bedoeling om bij de tweede groep terecht te komen. Maar die kwam helaas niet, dan maar aan km90 weer een beetje rapper beginnen rijden.

Wallonia cup Houffalize (XC)

Team Bikesensation 2 weeks 20 hours ago

Vandaag was het wedstrijd in Houffalize maar deze keer was het op het oude wereldbekerparcours, een leuk en zeer lastige toer dus! Ik mocht starten op de 3de startrij, mijn start zelf was goed ik kon mooi meegaan en het ging redelijk goed. na de startronde kwam ik rond de 15de plaats door. Ik heb dan Nog 1 ronde goed mijn tempo kunnen aanhouden. Maar spijtig genoeg kwam de rug het een beetje verstoren, ik begon de na de 2de ronde dus last te krijgen en daardoor kon ik minder kracht zetten.

LT’ers houden traditie in ere in Almere

Lommelse triatleten 2 weeks 1 day ago

Almere 2018 was weer goed voor heel wat straffe prestaties (o.a. de 10e finish van Joris Sels op de volledige en podia voor Alain Schutjes en Elly Verhoeven in hun agegroup), persoonlijke records, geslaagde debuten (Lobke Punie en Joos Jansen op de halve), de nodige sfeer (dankzij het LT Support Team onder aanvoering van Rudi, Wim, Annelies & co), slapeloze nachten (reminder voor deelnemers: hotel Anno is te vermijden; reminder voor supporters: hotel Anno is the place to be), pijnlijke lichaamsdelen en gevonden voorwerpen (no pictures…) voor de Lommelse Triatleten. Alle uitslagen vind je hieronder. Zaterdag finishte Ruben Geys als 4e op de allerleerste halve triatlon in Knokke, terwijl Hans Moonen er woensdag al 13e werd op de kwarttriatlon. Nog op zaterdag reed Bart Geeringhs de Dirty Boar Gravel Ride uit, een MTB-tocht van 170 km en 2700 hm in de Ardennen.

wedstrijden 01-02/09: Gerardmer en Zofingen

DTTA 2 weeks 6 days ago
Het eerste weekend van september staan er traditioneel heel wat topwedstrijden op het programma, en daar kan onze club[..] [...]

8 LT’ers op podium in Balen

Lommelse triatleten 3 weeks 18 hours ago

17 LT’ers namen vandaag deel aan de BBB Triatlon in Balen. Liefst 8 van hen haalden daarbij het podium. Op de kwart individueel werd Hans Moonen 2e, Tom Jansen 2e bij de M40, Birgit Massagé 2e bij de F24, Magali Lejeune 2e bij de F40 en Anja Vanoppen (foto; bij haar debuut op de olympische afstand nota bene) 3e bij de F40. Ruben Geys won de sprinttriatlon. Bij de trio’s werd het team van Lobke Punie 3e op de kwart en won het team van Jasper Michiels de sprint.

flanders cup langdorp

Team Bikesensation 3 weeks 20 hours ago
langdorp

Ik stond vandaag aan de start van de flanders cup in langdorp.
Ik had vandaag een goed gevoel en goede benen.
Eerst 1uur goed opgewarmd en dan naar de start, deze was op een helling en ging met hoge snelheid van start, ik had het moeilijk om te kunnen volgen maar het is toch gelukt om de grote groep te kunnen volgen .
Na 20min had een goed tempo gevonden en ik kon deze blijven aan houden
Maar iedere helling was het toch op me tanden bijten om volle bak te kunnen gaan er werden dan ook 650hm beklommen in deze wedstrijd, berg af was het tof natuurlijk

wedstrijden augustus: Halle en Willebroek

DTTA 3 weeks 1 day ago
Enkele weken geleden stond de traditionele avondduatlon van Halle op het programma, die na vele jaren een parcourswijziging[..] [...]

Pages