De teams bloggen

Xavier trotseerde nogmaals de hel!

EFC-ITC 6 days 14 hours ago

Deze hadden jullie nog van ons te goed! Een interview met Xavier Muchery die op 16 december 2018 voor de 2de keer richting finish knalde in “De Hel van Kasterlee”. De Hel is een cross-duatlon die gekend staat om zijn winterse, barre omstandigheden. De atleten krijgen er 15 kilometer lopen, 118 kilometer mountainbiken en nog eens 30 kilometer lopen voorgeschoteld. Een strijd met jezelf, de natuur & de andere deelnemers. 

Xavier, wat is je motivatie om naar Kasterlee af te zakken? Wat spreekt je precies aan?

Mijn grootste motivatie? Een keer weg zijn van huis, zeker? Dat is een reden, maar lang niet de enige reden om deel te nemen. Wat mij het meest aanspreekt is de uitdaging om die langdurige inspanningen (15 km lopen, 118 km mountainbiken en nog eens 30 km lopen) vol te houden in gure, winterse weersomstandigheden. Door regen, sneeuw, koude,…kan de Hel een extreem zware wedstrijd worden. Het feit dat nog maar weinig leden van de club aan die cross-duatlon hebben deelgenomen, speelt ook wel mee.

Hoe lang en hoe bereid je je hierop voor?

Ik startte, met een goede basisconditie, in september met de voorbereidingen voor de Hel. Door een blessure aan de achillespees kon ik de looptrainingen pas half oktober starten. Dankzij de deskundige begeleiding van Brecht Gravensteyn (FuseAction) was ik uiteindelijk toch goed voorbereid op de Hel van 16 december.

Was het deze keer zwaarder dan je eerste deelname?

Door de hevige regenval gedurende de dagen voor de wedstrijd, werd het parcours erg modderig. Dat bemoeilijkte enorm het fietsen. Bovendien viel er tijdens de nacht voor de wedstrijd nog enkele centimeters sneeuw. Daardoor was het een veel zwaardere wedstrijd dan mijn eerste deelname. De organisatie en deelnemende atleten waren het er allen over eens dat de Hel 2018 door de weersomstandigheden de zwaarste editie ooit was.

Wat vind je van de wedstrijd zelf?

Uitstekende organisatie en mooie locatie. Het parcours zelf is haalbaar zonder veel techniek met de mountainbike. Je moet wel een ‘krachtpaard’ zijn om de finish te bereiken.

Tevreden met het resultaat? Jezelf en uw begeleiders beloond met een feestje of een frietje?

Ik ben 100% tevreden. Als je de finish haalt in de Hel, mag je niet ontgoocheld zijn. Van de 370 deelnemers zijn er 220 atleten aangekomen. Ik was 178ste met een tijd van 11 uur en 12 minuten, waarvan 23 minuten wisseltijd. Ik wisselde regelmatig van kledij om niet onderkoeld te raken. Ik vond dat noodzakelijk in die barre omstandigheden om mijn  wedstrijd te kunnen afmaken.

Elke deelnemer is verplicht om tijdens het laatste looponderdeel (30 kilometer) een begeleider te hebben die meefietst tijdens het lopen. Net zoals vorig jaar kon ik rekenen op Jaron Vanhoutte. Ook dit keer vervulde hij zijn rol als begeleider op een schitterende manier!

Vooral ook de aanwezigheid van mijn supporters Brecht Gravensteyn en Bart Vanpoucke maakte het zo bijzonder. Zij waren speciaal voor mijn wedstrijd naar Kasterlee afgezakt en hebben bovendien ook meegefietst tijdens mijn loodzware laatste 30 kilometer lopen. Met deze drie enthousiaste fietsbegeleiders de finish halen van de Hel? Dat is onvergetelijk! Nogmaals, hartelijk dank Jaron, Bart en Brecht! Na de wedstrijd genoten we van een heel goed gevoel en een smakelijke spaghetti.

Welke wedstrijden liggen er dit seizoen op je parcours?

De 1/2 van Leuven en 1/2de B.K. Geraardsbergen.

Dank u voor de leuke babbel Xavier, veel succes in Leuven & Geraardsbergen!

Het bericht Xavier trotseerde nogmaals de hel! verscheen eerst op Izegemse Triatlon Club.

Uitslagen zwemloop Maaseik

Lommelse triatleten 1 week 15 hours ago

Uitslagen Zwemloop Maaseik (09/03/2019):

Blaarmeersentrail Gent 2019

Team Bikesensation 1 week 3 days ago
Rondjes in de Blaarmeersen

Eindelijk kon ik in 2019 eens de benen strekken. Sinds de Marathon van New York ben ik veel straatjes ingeslagen, veelal sukkelstraatjes. Een virus heeft me 2 maand vermoeid gemaakt, dan nog een zitvlakblessure en om het helemaal goed te maken een hersenschudding (nee een boom geeft echt niet mee als je er met je hoofd eerst tegen knalt).

Lommelse Triatleten pakken goud en zilver op Swim for Life Challenge Cup

Lommelse triatleten 2 weeks 15 hours ago

De twee ploegen van de Lommelse Triatleten mochten op 24 februari op de twee hoogste schavotjes op de Swim for Life Challenge Cup in zwemcomplex Dommelslag in Overpelt. Doel van deze wedstrijd voor het goede doel was om in 50 minuten tijd per ploeg van maximum 5 deelnemers zoveel mogelijk baantjes te zwemmen, waarbij er telkens maximaal één zwemmer in het water mocht liggen. Het team van Silvy Maes, Jessy Wouters, Rob Alders, Geert De Ceuster en Yannick Hens zwom liefst 201 baantjes (goed voor een gemiddelde van 6 km/u!) en won de wedstrijd. Het team van Leon Vanhulsel, Erwin Kuyken, Peter Wouters en Stefan Hens deed het al even knap door met een man minder 171 baantjes te totaliseren, goed voor de tweede plaats.

Fietstocht Sluis zondag 17 maart 2019

No Limit Team 2 weeks 1 day ago

Op zondag 17 maart 2019 trekken we opnieuw massaal naar Sluis voor de Zwinstedenloop. Velen doen de verplaatsing met de auto, andere diehards verkiezen dan weer de fiets. Koen Baluwé zal als fietsbegeleider de tocht in goede banen leiden. Het vertrek is voorzien om 7u45 aan het No Limit House, zodat de runners zich nog ter plaatse rustig kunnen voorbereiden op hun race. Gelieve via info@nlt.be een seintje te geven als je wenst aan te sluiten bij de fietsgroep. Zo kunnen we ons organisatorisch voldoende voorbereiden.

SMO-Specialized stelt zijn troepen 2019 voor

SMO Triathlon Team 2 weeks 4 days ago

De voorstelling naar pers en publiek van het SMO-Specialized Triatlon Team 2019, vond afgelopen vrijdagavond plaats in de vernieuwde accommodatie van de Rost Muis in Waterland-Oudeman. Voor zo’n 50 genodigden werden de plannen van de 1e en 2e divisie teams, persoonlijke doelen van de atleten, het Belgisch kampioenschap sprinttriatlon aan de Boerekreek, aan de belangstellenden toegelicht. Dit laatste evenement is bedoeld om onze regionale atleten alle kansen te bieden om voor eigen supporters zicht te tonen tijdens een topevenement voor jong en oud met 4 verschillende doelgroepen (ironkids, jeugd, recreatieve en competitieve atleten).


Zwembad Avelgem opent op maandag 4 maart 2019 opnieuw de deuren.

No Limit Team 3 weeks 15 hours ago

De herstellingswerken aan het dak van het Avelgems zwembad schieten goed op. Vanaf maandag 4 maart 2019 zullen we onze normale clubwerking in Avelgem opnieuw kunnen hervatten. Bij deze wil ik dan ook namens het No Limit Team de gemeente Avelgem & de sportdienst danken voor de accurate aanpak.

Depaepe Stefaan

Oefenkoers Izegem.

Team Bikesensation 3 weeks 21 hours ago

Gisteren was het weer koers voor eigen volk. Na de clubkampioenschappen van zondag was het nu een zogenaamde oefenkoers. Een oefenkoers met 1000€ prijzengeld, what's in a name. Mijn respect voor de organisatoren van deze 2 wielerfeesten in Izegem.

Inferno Sandmen Light

Team Bikesensation 3 weeks 3 days ago
Inferno Sandmen Light

Clubkampioenschap 2019

Team Bikesensation 3 weeks 3 days ago
Clubkampioenschap 2019

Mariakerke, Middelkerke, ..., nee, het was uiteindelijk een andere 'kerke' aan zee waar het Team Bikesensation Clubkampioenschap 2019 op 24 februari werd georganiseerd: KLEMSKERKE bij de De Haan!

Pages