Nieuws van de Nederlandstalige nieuwssites

Trainen met Marco van der Stel: maandag

3athlon.nl 2 days 6 hours ago

Deze week kijken we mee met de trainingen van een atleet die misschien wel de grootste omvang van alle atleten tot nu toe draait: Marco van der Stel. De korte afstand atleet beleefde een succesvol seizoen met een bronzen medaille tijdens het EK Mixed Team Relay in Weert, een negende plaats tijdens de ITU World Cup in Antwerpen, negentiende plek in World Cup Karovy Vary, dertiende positie bij de ETU Cup Huelva en 21e plaats tijdens ITU World Cup Santo Domingo vorig weekend. We volgen een week uit zijn laatste trainingsblok van dit jaar, de week van 30 september tot 6 oktober; een week die qua omvang voor Van der Stel standaard is. Vandaag kijken we naar zijn maandag.

Maandag
Met een ietwat veranderd basisschema vormen maandag en vrijdag tegenwoordig hersteldagen, legt Van der Stel uit. Maandag is daarvan slechts een ‘relatieve’ hersteldag.
Ruim 30 minuten rustig hardlopen met de hond:
6 kilometer in totaal
4000 meter zwemmen:
1500 meter aan 50’jes tussen de 30-35 seconden, start elke 45
Krachttraining bij Total Movement:
Belangrijke sessies met oog op blessurepreventie en het verder ontwikkelen van explosiviteit, lenigheid en belastbaarheid.

The post Trainen met Marco van der Stel: maandag appeared first on 3athlon.nl.

Daan Schouten wint Cross Duathlon Maastricht: ’40 seconden sneller dan vorig jaar’

3athlon.nl 2 days 16 hours ago

Zondagmiddag sleepte Daan Schouten – die eerder deze week vertelde over zijn nieuwe team – de overwinning binnen van Cross Duathlon Maastricht. Met een tijd van 1:26:41 bleef hij onder andere Niels Boon (+3:05) en de Belgische Kenny Kleijnen (+3:13) voor, die respectievelijk tweede en derde werden. De wedstrijd vond plaats over zeven kilometer lopen, 22 kilometer mountainbiken en 2,5 kilometer lopen met in totaal 1040 hoogtemeters. We spraken met Schouten na de finish.

,,Het ging vrij goed”, omschrijft de 24-jarige atleet zijn race nuchter. ,,De eerste run liep ik op de tweede plek achter een jongen die uit de atletiek komt, Jorrit van der Raadt. Hij liep de eerste ronde best wel hard weg, maar in de tweede ronde was hij veel minder uitgelopen en ik voelde mij eigenlijk wel sterk worden. In de eerste klim naar boven op de fiets zat ik er al gelijk bij en had ik het gat gedacht.”

De koppositie beviel goed en zo kwam Schouten steeds beter in zijn element. ,,Ik voelde mij sterk en kon mooi constant rijden zonder over de limiet te gaan. De laatste run ging ook wel vrij soepel. Ik had echt nog energie over en kon de laatste run nog best wel goed lopen zonder dat ik echt heel erg verkrampt was of vermoeid.” Dit goede gevoel werd beloond met een mooie eindtijd: ,,Uiteindelijk was ik onder dezelfde omstandigheden qua weer 40 seconden sneller dan vorig jaar, daar ben ik heel blij mee. Ik ben zelfs voor de snelste duo’s gebleven.”

,,Het geeft een goed gevoel dat ik wel een stukje sterker ben dan vorig jaar, zonder dat ik daar echt heel veel ‘effort’ voor heb gedaan eigenlijk. Ik ben heel tevreden en heel blij.” Daarbij vormt het de perfecte start bij een nieuw team: ,,Mooi dat ik bij Team4Talent gelijk kan binnenkomen met een overwinning.”

Dames
Bij de dames ging de winst naar mountainbikester Sophie von Berswordt-Wallraf in een tijd van 1:46:54. Het zilver claimde Floor van den Brand, die op 1:06 minuut van de winnares over de streep kwam. Claudia Striekwold nam het brons mee naar huis (+10:19). Tijdens het lopen was het nog Van den Brand die de hoofdrol naar zich toetrok, echter bleek zij niet opgewassen tegen de kracht die Von Berswordt-Wallraf op de pedalen over wist te brengen. Het was dan ook in het zadel waar de uiteindelijke winnares het verschil maakte, waarna Van den Brand onvoldoende tijd had om het gat in het afsluitende looponderdeel te dichten.

The post Daan Schouten wint Cross Duathlon Maastricht: ’40 seconden sneller dan vorig jaar’ appeared first on 3athlon.nl.

Alles over de drie Nederlandse crossduathlons Oldebroek, Pijnacker en Maastricht – WTJ 1366

Trikipedia 2 days 17 hours ago

ZONDAG – Drie mooie crossduathlons sierden de kalender dit weekend. Dat het mountainbiken in dit soort wedstrijden vaak de doorslag geeft was wel duidelijk. In Oldebroek wonnen wielrenners Maarten Vierhout en Anna van Breggen, in Pijnacker was Alieke Hoogenboom beduidend meer bedreven op de ATB en in Maastricht was het Sophie von Berswordt-Wallrabe en ook die vliegt op de pedalen van haar mountainbike.

Nog even terugblikken op de race in het Overijsselse Oldebroek. Dichtbij huis had Anna van der Breggen wel trek in haar allereerste crossduathlon. Tussen 2004 en 2007 deed ze voor het laatst aan multisport-evenementen mee. Met succes overigens want op de wintertriathlons van Assen werd ze jeugdkampioene van Nederland in 2004 en haalde ze zilver bij de juniores in 2007. Daarna kreeg het wielrennen voorrang en de rest is geschiedenis, zeggen we dan.

Anna van der Breggen begon voorzichtig, maar won toch

Olympisch kampioen in Rio, wereld- en Europees kampioene. Tel daar nog een reeks klassiekers, etappekoersen en wat al niet meer bij op en we hebben met een grote mevrouw in de hardfietserij te maken. Wie erbij was in Oldebroek – en dat hadden er waarschijnlijk meer geweest als bekend was dat Anna mee zou doen – viel het op hoe klein zo’n groot wielrenster eigenlijk is. Bekend gegeven: mensen die vaak op televisie komen lijken veel groter dan ze in het echt zijn.

Hoe dan ook: Anna begon zo’n beetje op de achterste startrij aan de vier crossloopkilometers. Ze leek niet met grote aspiraties aan de duathlon te beginnen. Eenmaal op de fiets reed ze concurrentes Sandra de Jonge en Andrea van Loo toch weer vlotjes voorbij. De royale koppositie wilde ze uiteraard wel verdedigen in de tweede loop, al kwam met name Sandra de Jonge zienderogen terug. Ze strandde op amper vijftien tellen van ‘De zuster uit Zwolle’ (bijnaam heb ik niet bedacht hoor!). Derde werd Andrea van Loo. Dat Anna wellicht vaker mee gaat doen aan duathlons heeft ze ook te danken aan haar broers, die op recreatieve basis vaker meedoen aan wedstrijden.

Nog een wielrenner als winnaar in Oldebroek: Maarten Vierhout

De Veldkamp Witgoed crossduathlon in Oldebroek werd bij de mannen gewonnen door Maarten Vierhout. Waren de twee eerste wedstrijden van de Veluwse Run Bike Runs voor coureur Jasper Schouten, nu won zijn clubgenoot van WV IJSselstreek Maarten Vierhout. Jasper ontbrak overigens. Maarten heeft meer ervaring deze offroadwedstrijden, maar reed evengoed afgelopen najaar nog een goede Olympia’s Tour. Hij won Oldebroek al eens in 2016 en was vorig jaar de sterkste in Harderwijk. Bij zijn eerste deelname in het nieuwe circuit op de Veluwe ontbrak hij nog. Nu was de titel voor de snelle Maarten. Arnold van de Streek moest zodoende voor de derde keer genoegen nemen met zilver. Hij zat er dichterbij dan ooit: twintig seconden. De derde podiumplek was overigens wel voor een atleet pur sang: de pas 20-jarige Luc Beuckens uit Emmeloord stamt uit de baanatletiek en was de nummer 50 van het NK cross in zijn eigen Noordoostpolder vorige winter. Oldebroek heeft een mooi parcours, mooi startveld ook en wellicht de komende jaren met nog meer toppers ook iets meer toeschouwers.

Haast zomerse editie run-bike-run Pijnacker

In Pijnacker was het zondag bijvoorbeeld heel wat drukker, maar dat had ongetwijfeld ook te maken met het prachtige najaarszonnetje wat boven sportpark De Viergang hing. Het was aangenaam crossweer, maar wie dacht dat het daardoor een fluitje van een cent ging worden had het mis. De ondergrond was door de regen van de voorbije weken zo drassig dat Pijnacker haar eer als blubberfestijn toch weer aandeed. Het was de dertigste editie. Dat zesde lustrum werd gevierd met een prachtig badlaken voor alle finishers, met nog meer prijzengeld, bekers en bloemen en ook met diverse oude bekenden. Zo waren de founding fathers van het evenement uitgenodigd. Ad en Dion Overdevest en Guus van der Meijden organiseerden de allereerste editie in 1990. ‘Het Almere van de crossduathlons’ riep de speaker. Het klopt, want oudere crossduathlons zijn er in ons land niet.

Mooi duel Alieke en Diede, toch zesde winst voor Alieke Hoogenboom

De wedstrijd ging met 226 deelnemers van start, ietsje minder dan vorig jaar. Vooral de duo’s zijn populair in Pijnacker, waar de ijsvereniging en TRIP in totaal honderd vrijwilligers op de been brengen. Op de eerste 5 kilometer lopen kwamen TeamUnltd-maatjes Rody Kroon en Christiaan Solleveld samen met Mario Poldervaart meteen los te zitten van de rest van het veld. Op een minuut volgde Ferdinand Oldeman en niet veel later was Diede Diederiks al als achtste bij haar fiets. Dat was maar goed ook, want vijfvoudig winnares Alieke Hoogenboom kun je maar beter op fikse achterstand zetten. Als zij eenmaal gaat fietsen is er geen houden meer aan. De Roelofarendsveense doet feitelijk maar weinig duathlons. Strandraces, daar ligt haar terrein. Egmond Combi dus en meestal Pijnacker: dat is het wel. Een NK crossduathlon hoeft voor haar niet per se. Zo goed Diede ook partij bood, op de fiets kwam Alieke inderdaad langszij. Ze denderde door en met een minuutje voorsprong in de tweede wissel was ze zeker van haar zaak. Met zes zeges komt ze zowaar steeds dichterbij het absurde record van Riikka Vreeswijk-Kelja: elf. Diede liep lekker uit naar zilver. ,,Eigenlijk moet ik in de winter gas terugnemen, maar ik wil zo graag’’, aldus de Rotterdamse, die volgend jaar in de Eredivisie uitkomt. En dan te bedenken dat ze als meerkampster vroeger uitblonk in twee onderdelen: hordenlopen en…discuswerpen. Het brons ging naar de plaatselijk favoriete Daniëlle de Hooge.

Mario Poldervaart verrast, maar Rody Kroon wint voor tweede keer

Bij de mannen verraste Mario Poldervaart door na het snelle lopen aan te blijven klampen bij titelverdediger Rody Kroon. ,,Ik zag de schaduw achter me en dacht dat het Christiaan was, maar tot mijn verbazinn bleef de mij onbekende tegenstander volgen’’, aldus de landskampioen na afloop, ,,Pas tijdens de tweede run wist ik me verzekerd van een tweede winst hier.’’ Poldervaart is zowel atleet als gewezen wielrenner. Die combinatie kan hem nog ver brengen, want de jongeman uit Zuidland was pas toe aan zijn eerste crossduathlon. ,,Ik heb alleen de duathlons op de weg in Hoogerheide en Tilburg in de B-series gedaan. Jammer trouwens dat de RBR Series volgend jaar niet doorgaan.’’

Mario kan zich in elk geval ontwikkelen tot een goede duatleet, getuige zijn knappe tweede plaats in Pijnacker niet ver achter Rody Kroon. De laatste hoopt op een soortgelijke winter als de vorige toen hij hier met winst begon en eindigde met de nationale titel in Austerlitz. Het brons ging naar Christiaan Solleveld en vervolgens waren het Ferdinand Oldeman en de Pijnacker topatleet Kurt Wubben op de plaatsen vier en vijf. Kurt heeft vooral een schaatsachtergrond. De volgers kennen hem nog van zijn wereldbekerwinst op de 10 kilometer in het koude Moskou in 2006. Voor zijn eigen ijsclub doet ie altijd mee aan deze run bike run. Niet eerder eindigde de master zo hoog: vijfde. Hij won uiteraard ook het M40-klassement, dat van de M50 was voor Ronny Geleynse. Tijs van Gemert (ook van TeamUnltd) was de zesde overall. Daarna volgde qua eindtijd al de vier minuten later gestarte snelste recreant: Marcel Peschier. Beste recreante was Ilse Nijensteen, die feitelijk derde overall geworden zou zijn. Maar Pijnacker is net als Ironman Malaysia: wedstrijd en recreanten apart. Na afloop bleven de deelnemers nog gezellig nakaarten in de Tinteltent van de ijsclub.

Maastricht voor Daan Schouten

Wat een mooi cadeau gaf Daan Schouten zijn nieuwe sponsor Team4Talent. Zijn eerste wedstrijd voor het pro-team rondom de gebroeders Scheltinga was het meteen raak voor de topatleet uit Almelo. Daan won de allerlaatste Isaac Crossduathlon in Maastricht. Was het na de openingsrun nog topatleet Jorrit van den Brandt op kop, veertig tellen later zat Daan als tweede op de ATB. Op de flanken van de Sint Pietersberg bleek de Tukker een echte berggeit, die meer en meer voorsprong nam op de concurrentie. Lopend kon Daan Schouten het simpel afmaken. Drie minuten later volgde Niels Boon uit Maastricht als tweede. Brons ging naar Kenny Kleijnen een andere Limburger. Voor Jorrit resteerde de vierde plaats, ook dankzij een scherpe slotrun. Cis Bens was op een vijfde plaats eerste Belg. Dat was voorgaande edities wel anders. Toen bestond de top tien voor 90 procent uit Belgen. Achter Cis was Arie de Jong snelste master. Bij de duo’s wel veel Belgen vooraan. Laurien en Milan uit Tongeren scoorden de snelste eindtijd.

En dan is daar ineens Sophie von Berswordt-Wallrabe

Sophie von Berswordt-Wallrabe! Een hele mondvol. Het klinkt alsof ze blauw bloed heeft en misschien is dat ook wel zo. De Maastrichtse is in de ATB-wereld al lang geen onbekende meer. Zo won ze twee keer de Benelux-competitie en was ze op internationale kampioenschappen actief. Op het WK beloftes van 2018 fietste ze naar een zesde plaats en dit seizoen voldeed ze nog net niet aan de Olympische kwalificatie-eis voor Tokyo. Maar het kan nog, voor de pas 23-jarige sportvrouw. Geboren in Alkmaar, rechten studerend in de Limburgse hoofdstad.

In die stad debuteerde ze in de loop-fiets-combinatie. En dat ging meteen gesmeerd. Floor van den Brand was aanmerkelijk sneller op het eerste stuk hardlopen. Samen met Claudia Striekwold dook Sophie de wisselzone in. En daarna gebeurde wat Anna en Alieke haar voordeden: ze snelde naar voren op haar specialiteit. Iedere fietsronde nam ze er een minuutje voorsprong bij. Daar bleef in de slotrun aan de finish nog 1.06 minuut van over. Gaan we ook Sophie vaker in de crossduathlons zien? Laten we het hopen. Floor keerde terug naar een prima tweede plaats. Claudia Striekwold ‘de Striek’, kersvers ambassadrice voor ExtraLeisure, werd derde. De zestigste en laatste deelnemer in koers was Amsterdammer Pim Veeger, duursporter van het eerste uur.

Het was een prachtweekend wederom. Met mooie kampioenen op Papendal, met drie schitterende duathlons en genoeg stof om de komende week weer te overbruggen richting het volgende sportweekend!

 

 

 

 

Rody Kroon en Alieke Hoogenboom zegevieren RunBikeRun Pijnacker

3athlon.nl 2 days 19 hours ago

Over vijf kilometer lopen, 20 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen toonden Rody Kroon en Alieke Hoogenboom zich vandaag de sterksten tijdens de RunBikeRun in Pijnacker. Kroon bleef met een tijd van 1:22:56 onder andere zijn twee sterkste concurrenten, Mario Poldervaart (+0:32) en Christiaan Solleveld (+2:24), voor. Bij de dames klokte Hoogenboom met een eindtijd van 1:33:30 de snelste race. De tweede plaats ging naar Diede Diederiks (+1:48) en de derde plek was aan Ilse Nijensteen besteed (+15:35).

Mannenrace
Zij aan zij legden de uiteindelijk drie podium finishers de eerste vijf kilometer af. Op de fiets haakte Solleveld af en zo zetten Poldervaart en Kroon de strijd om de titel samen voort. Kroon trapte de twintig kilometer zeventien seconden sneller weg, waardoor hij met een redelijke marge op zijn achtervolger begon aan het lopen. In exact tien minuten volbracht hij de laatste 2,5 kilometer lopen om vervolgens met een voorsprong van 32 seconden zijn overwinning te vieren.

Vrouwenrace
Met een tijd van 19:45, legde Diederiks de eerste loopronde ruimschoots als snelste af. Met een ruime minuut voorsprong sprong zij dan ook aan de leiding op de fiets. Hoogenboom fietste echter bijna twee minuten harder waardoor deze voorsprong was verdwenen bij aankomst in T2. Ondanks dat Diederiks de afsluitende 2,5 kilometer een halve minuut sneller aflegde, was dit – mede door een paar kostbare minuten die zij verloor in de tweede wissel – onvoldoende om de leiding terug te pakken. Zo tilde Hoogenboom het lint op met een marge van 1:48 minuut op Diederiks.

The post Rody Kroon en Alieke Hoogenboom zegevieren RunBikeRun Pijnacker appeared first on 3athlon.nl.

Video’s uit de oude doos (6) – Zofingen 1993

Trikipedia 2 days 21 hours ago

We schrijven 1993: de 5e editie van de Powerman in Zofingen.

Mark Allen wint de race met Jos Everts op een prachtige tweede plaats. Derde plaats bij de mannen de Belg Joel Claisse.
Bij vrouwen de winst voor Maddy Tormoen. Zilver en brons gingen naar Donna Peters en Julieanne White.

De vorige 5 video’s zijn geplaatst onder het tabblad “Wisselzone” onder het tabblad Video’s uit de oude doos.

 

Team Sirius Europe Zwem- & Loopworkshop op zaterdag 14 december bij Triathlonwinkel.nl

Trikipedia 3 days 1 hour ago

                                 

Een unieke kans; een zwem- en loopclinic, verzorgd door Yvonne van Vlerken(toptriatlete en hoofdcoach Team Sirius Europe) en Onko Drent (eigenaar Triathlonwinkel.nl en zwemexpert)  bij Triathlonwinkel.nl in Uden.

  

Maximaal 20 atleten krijgen middels deze workshop de mogelijkheid onder leiding van twee experts de zwem- en looptechniek te verbeteren. Het is zaak om snel in te schrijven, VOL = VOL!

De workshop is 14 december van 10.00 tot 14.00 uur in Uden en past zodoende perfect in jullie drukke rooster, 2 absolute profs en kenners voor elke vraag en voor de perfecte input voor jou en jouw persoonlijke verbeter punten, waar je dan mooi over de winter mee aan de slag kunt gaan.

Onko Drent zal je begeleiden bij de zwemclinic. Hij was als professioneel zwemcoach actief bij clubs en de Nederlandse Triathlon Bond en begeleidde zwemmers op internationaal niveau. De endless pool in de winkel geeft de mogelijkheid tot perfecte analyse van de zwemtechniek en verbeterpunten.

Yvonne van Vlerken zal de loopclinic voor haar rekening nemen. Wie wil er nu geen aanwijzingen en tips van een Wereld- en Europees Kampioene, die maar liefst 17 x onder de 9 uur op een hele triathlon finishte.

 

Er is plaats voor max. 20 atleten, van alle niveaus,  de groep wordt opgedeeld  in 2x 10 personen, dus er is voldoende tijd voor persoonlijk aandacht.

De kosten bedragen 50,- Euro. Daarnaast is er voor de deelnemers een korting van 25% op al die fantastische triathlon artikelen in de mooiste triathlonwinkel van Nederland.
Je hebt dus je workshop gelijk weer terug verdiend en je gaat niet alleen naar huis met veel huiswerk, goede tips, leuke dag gehad, maar wellicht ook met een nieuwe wetsuit, zwemkleding of nieuwe loopschoenen . Mooie gelegenheid ook om nog wat kerst cadeaus te kopen met een mooie korting!

Aanmelden kan per mail bij coaching@yvonnevanvlerken.eu of bij info@triathlonwinkel.nl onder vermelding van “Workshop 14 december”.

Trainen met Stijn Jansen: zondag

3athlon.nl 3 days 2 hours ago

Deze week kijken we mee met Stijn Jansen. De atleet beleefde een zwaar seizoen dit jaar, waarbij hij veel teleurstellingen kreeg te verwerken. Uiteindelijk ontdekte hij de oorzaak van veel van zijn problemen: astma. Jansen deelde zijn verhaal al eerder en verklaarde ook tijdens trainingen hier rekening mee te houden. De 22-jarige atleet volgt programma’s die opgedeeld zijn in blokken van vier weken, waarvan drie weken opbouwend en één week rustig. Aangezien Jansen door drukte rondom tentamens deze week een rustige week heeft, deelt hij zijn schema van de week daarvoor. Vandaag kijken we naar zijn zondag.

Maandag
2:30 krachttraining bij AC Tion in Enschede:
Voor en na de training een warming up en cooling down door te wandelen op de baan
2200 meter zwemmen:
4 x 400 meter in zone 1 (5:36), 2 (5:23), 4 (5:04) en max (4:54)
Dit is in een vijftig meter bad dat veel klotst, waardoor het extra zwaar is

Dinsdag
5000 meter zwemmen:
1:30 uur met veel techniek samen met Tom Oosterdijk
Baantraining van Herman Moelard 1:30 uur
Ingedeeld in vijf stappen:
– 15 minuten inlopen
– 15 minuten core
– 15 minuten techniek/loopscholing
– Mainset (2 x 800, 3 x 600, 4 x 400, 5 x 200) extensief tempo 3:10/15
– 10 minuten uitlopen

Woensdag
Een dag met duur en hersteltrainingen
1:40 uur fietsen in zone 1
3400 meter zwemmen direct na het fietsen
1:15 uur met veel sprintwerk, oefeningen met sprintkoort en starten vanaf de kant
0:30 uur joggen:
Heel rustig met zijn vriendin naast zich op de fiets, tempo 4:45/5:00

Donderdag
Deze dag is vaak de kern trainingsdag voor Jansen in een week.
4100 meter zwemmen:
1:30 uur met tempo’s
2 sets van 15 x 100 meter (zone 1 tot zone 4, 1:20 tot 1:12)
Hardlooptraining op de baan:
1:30 uur, 4 x 600/500/400 extensitef (1:54/36/16) tempo 3:10

Vrijdag
De langste dag deze week voor Jansen.
2:30 uur fietsen met Joost Somsen, elk half uur 15 seconden maximaal
5000 meter zwemmen
1:45 uur met veel tempoduur werk

Zaterdag
Een hersteldag voor Jansen vandaag.
Tot 17:00 werken bij RunX Twente
1:30 uur lopen aan het einde van de dag met zijn vader naast zich op de fiets
Tempo 4:44 per kilometer

Zondag
2800 meter zwemmen:
1 uur rustig zwem programma van TCT waarbij alles in zone 1
Harde duurloop:
1 uur in tempo 4:10/20, in totaal 14 kilometer

The post Trainen met Stijn Jansen: zondag appeared first on 3athlon.nl.

Wielrenster Anna van der Breggen wint Run Bike Run Oldebroek, Maarten Vierhout eerste man

3athlon.nl 3 days 6 hours ago

Wielrenster Anna van der Breggen – die in haar offseason wel vaker een duathlon meepakt – won zaterdagmiddag de Run Bike Run van Oldebroek. Met een tijd van 1:08:49 bleef zij over vier kilometer lopen, twaalf kilometer op de ATB en afsluitend drie kilometer lopen, onder andere Sandra de Jonge (+0:13) en Andrea van Loo (+1:47) voor; zij werden respectievelijk tweede en derde. Bij de mannen was het Maarten Vierhout die zegevierde. Na 1:00:39 stopte hij de klok, 22 seconden voor de tweede man: Arnold van de Steek. Luc Beuchens stelde het brons veilig 2:58 minuut afstand van de winnaar.

The post Wielrenster Anna van der Breggen wint Run Bike Run Oldebroek, Maarten Vierhout eerste man appeared first on 3athlon.nl.

In gesprek met Rachel Klamer en Maya Kingma over 2019 en natuurlijk het Olympische jaar 2020

Trikipedia 3 days 15 hours ago

Vandaag  op het congres van de NTB  spraken we met Rachel Klamer en Maya Kingma.

Terugkijkend op seizoen 2019, maar vooral vooruit kijkend wat het Olympische jaar 2020 zou kunnen brengen.

Rachel gaat voor haar derde Olympische Spelen, Maya was al heel dichtbij kwalificatie met plaats 7 in Yokohama 2019 en wil en kan meer.

Beiden een sleutelrol in het Nederlandse Relay Team, twee leuke gesprekken!

 

 

 

 

Kalender Teamcompetities 2020 vastgesteld: ‘Emmeloord, Vroomshoop en Amersfoort maken puzzel compleet’

3athlon.nl 3 days 16 hours ago

Na de eerste vormen voor de Teamcompetities, is de kalender voor 2020 nu definitief vastgesteld. Onderstaand bericht is geschreven door Teamcompetities.

___

Op het jaarlijkse NTB-congres vandaag op Papendal presenteerde de organisatie van de Teamcompetities haar plannen voor 2020.

Onder andere deelnamecijfers, de complete kalender voor het negende seizoen én een nieuwe promotievideo werden getoond.

Finalewedstrijden
In de organisatie van de Triathlon Noordoostpolder (Emmeloord) is een mooie nieuwe partner gevonden voor de finales van de Badmutsen.com 3eDivisie Noord en Pioneer 4eDivisie Noord. De teams strijden in een sprintwedstrijd om hun positie in het eindklassement vast te stellen.

De finale van de Schuiteman 2eDivisie Noord is op 5 september in Vroomshoop. De Overijsselse organisatie zet speciaal voor de gelegenheid een team-relay op het programma. Spanning verzekerd! De 2eDivisie Zuid mag een dag later in Amersfoort om de laatste punten van het seizoen strijden in een sprintwedstrijd.

Opnieuw groei
Met 181 mannen- en 94 vrouwenteams aan boord groeit de competitie in aantal teams opnieuw met zo’n 5%. De nieuwe 3eDivisie voor vrouwen biedt voldoende ruimte voor nieuwe aanwas en ook voor alle nieuwe mannenteams in de 4eDivisie is ruimte gevonden. In totaal staan 275 teams aan de start op één van de vijf niveaus (Eredivisie t/m 4eDivisie). Naar verwachting zullen zo’n 2000 unieke atleten actief betrokken zijn. In totaal 40 wedstrijden zijn verdeeld over 19 wedstrijdorganisaties, die stuk voor stuk een mooie race voor de teams in petto hebben.

Jouw verhaal, jullie verhaal, ons verhaal
Het blijft een mooi verhaal om te vertellen. Triathlon als teamsport. Individuele atleten die in teamverband vol passie en plezier met elkaar strijden voor ieder punt. Van Eredivisie tot en met de 4eDivisie.

Dat verhaal, dat gevoel, die gemene deler en die passie delen we graag met iedereen die het horen en zien wil. 

Een nieuwe videoproductie die daar om draait, werd vandaag gelanceerd. Kijk en beleef met ons mee!

The post Kalender Teamcompetities 2020 vastgesteld: ‘Emmeloord, Vroomshoop en Amersfoort maken puzzel compleet’ appeared first on 3athlon.nl.

Pages