Nieuws van de Nederlandstalige nieuwssites

Winactie: gratis startbewijs TRI HARD Series wedstrijd naar keuze!

3athlon.nl 19 hours 26 min ago

Terwijl we aankomende donderdag in onze nieuwsbrief de winnaars van onze huidige winactie bekend zullen maken, kondigen we hier ook alvast de nieuwe winactie aan die dus in diezelfde nieuwsbrief van aankomende donderdag – 23 januari – zal staan: je kunt namelijk een gratis startbewijs voor een TRI HARD Series wedstrijd naar keuze winnen!

Daarbij kun je dus kiezen uit TRI HLMRMEER (17 mei), TRI NIJMEGEN (6 juni), TRI GRAND PRIX ZANDVOORT (14 juni 2020), TRI ROTTERDAM (11 & 12 juli), TRI OUDERKERK (22 augustus)  of TRI BOSBAAN (26 september).

*TRI AMSTERDAM is de enige wedstrijd binnen de series waaruit je niet kunt kiezen.

Het enige dat je hoeft te doen: je aanmelden voor onze nieuwsbrief (als je dat niet al gedaan hebt, red.) en even wachten op aanstaande donderdag. Om half 5 ontvang je dan weer onze nieuwste nieuwsbrief, waarin deze winactie is opgenomen!

Aanmelden nieuwsbrief -> Op onze homepagina vind je in de rechterbalk (als je een beetje naar beneden scrolt) de mogelijkheid om je gegevens in te vullen! 

The post Winactie: gratis startbewijs TRI HARD Series wedstrijd naar keuze! appeared first on 3athlon.nl.

Cameron Wurf wordt geplaagd in reactie op post Lucy Charles

3athlon.nl 21 hours 10 min ago

Lucy Charles-Barclay maakte gisteren bekend dat we vandaag groot triathlon nieuws konden verwachten. Ondertussen weten we waar de Engelse het over had: een bijzonder nieuw race format van Challenge Family en Professional Triathletes Organization (PTO), genaamd Collins Cup. Atleten strijden daar om de grootste prijzenpot ooit: twee miljoen dollar.

De man van Charles, Reece Barclay, had echter hele andere ideeën bij het berichtje van zijn vrouw. Charles hint in haar bericht dus naar een grote verrassing, waarop Reece Barclay reageert: ,,Cameron Wurf heeft leren zwemmen?” Gelukkig kan de snelle fietser er om lachen. ,,Heel goed gedaan”, complimenteert hij Reece sarcastisch met klappende handjes.

The post Cameron Wurf wordt geplaagd in reactie op post Lucy Charles appeared first on 3athlon.nl.

De magie van Girona

transition.nl 22 hours 43 min ago

Het bericht De magie van Girona verscheen eerst op TRANSITION.

PTO en Challenge Family kondigen ‘Collins Cup’ aan: meer dan twee miljoen dollar prijzengeld

3athlon.nl 1 day 1 hour ago

Eén race, een geweldige locatie, de beste atleten ter wereld die het één tegen één tegen elkaar opnemen en dan ook nog eens een enorme pot met meer dan twee miljoen dollar aan prijzengeld: dat moet de Collins Cup zijn, een wedstrijd die zojuist door de Professional Triathletes Organisation (PTO) en Challenge Family is aangekondigd. Op 30 mei is het al zover en zal er – daags voor The Championship – worden geracet in Samorin, Slowakije.

Meest bijzondere aan deze Collins Cup is hoogstwaarschijnlijk nog wel dat het gaat om een zogenaamde ‘teamcompetitie’, gemodelleerd naar de in het golf bijzonder populaire ‘Ryder Cup’. In teamvorm nemen Amerikaanse atleten het op tegen Europese atleten en dan is er ook nog een team ‘Internationals’. Ieder team zal bestaan uit twaalf professionele atleten: zes mannen en zes vrouwen. Acht van deze atleten worden geselecteerd op basis van hun rankings in het PTO World Ranking System en de overige vier atleten per team worden door hun ‘team captains’ geselecteerd.

Niet alleen de atleten, want ook de team captains spreken aardig tot de verbeelding. Voor Amerika gaat het om niemand minder dan Dave Scott en Karen Smyers, voor Europa om Normann Stadler en Chrissie Wellington en voor het internationale team om Craig Alexander, Simon Whitfield, Erin Baker en Lisa Bentley.

Alle atleten zullen het één tegen één tegen elkaar opnemen in individuele races en dus zullen er maar liefst twaalf races worden gehouden. Tussen de start van iedere race zit steeds tien minuten verschil. Winstpunten worden vervolgens bij elkaar opgeteld en zo zal blijken welk team er uiteindelijk met de prestigieuze titel en de prijzenpot vandoor gaat. ,,Het format waarbij Amerika tegen Europa tegen Internationaal strijdt, zal een hele nieuwe dimensie en extra spanning aan deze sport geven”, aldus PTO’s CEO Sam Renouf. ,,Dit format heeft zich al bewezen in het golf en kent een puntensysteem dat spanning én drama tíjdens de races biedt. Daardoor wordt het niet alleen voor triathlonliefhebbers interessant om deze wedstrijd live of op tv te volgen, maar ook voor sportliefhebbers in het algemeen. Zo hopen we nóg meer mensen enthousiast te maken voor deze sport.”

De wedstrijd wordt dus op 30 mei georganiseerd, op precies dezelfde locatie (x-bionic sphere in Samorin, Slowakije, red.) waar een dag later Challenge Family’s The Championship wordt georganiseerd. ,,Ik mag voor het hele team zeggen dat we enorm opgewonden zijn om onderdeel uit te maken van dit evenement en we zullen er alles aan doen om deze internationale race mede mogelijk te maken”, aldus x-bionic sphere eigenaar Mario Hoffman.

Op social media spreken tal van vooraanstaande, professionele atleten zich al positief uit over deze ontwikkeling. Eén van hen is de Nederlandse Els Visser. ,,Ik ben erg opgewonden en trots om onderdeel uit te maken van de PTO”, schrijft ze op haar Instagram. ,,Dit is een grote stap in de beweging die triathlon maakt. De tijd is aangebroken dat atleten zelf beslissen en de PTO kan ons perfect die richting op nemen.”

The post PTO en Challenge Family kondigen ‘Collins Cup’ aan: meer dan twee miljoen dollar prijzengeld appeared first on 3athlon.nl.

Tips met Wouter Dijkshoorn: de wissels

3athlon.nl 1 day 2 hours ago

Nadat Wouter Dijkshoorn gisteren al liet zijn hoe je het beste je wetsuit aan en uit kunt trekken, laten we vandaag in samenwerking met TRI HARD Series zien waar je als beginnende atleet allemaal op moet letten tijdens het wisselen. Waar staat je fiets bijvoorbeeld? Hoe doe je je nummerband om? Hoe zit het met het op- en afstappen van je fiets? En het opzetten van je helm? In onderstaande video wordt het allemaal uitgelegd!

The post Tips met Wouter Dijkshoorn: de wissels appeared first on 3athlon.nl.

Saba Triathlon waar zelfs het zwemmen bergop gaat; Arjans NK RBR Ecuador; Langlaufende triatleten – WTJ 1424

Trikipedia 1 day 9 hours ago

MAANDAG – We hebben best veel lezers vanuit de Overzeese Gebiedsdelen. Alle reden dus om de ontwikkelingen op Aruba (Orta crosstriathlon heeft al 65 aanmeldingen!), Bonaire en Curaçao (Kärcher triathlon in mei) te volgen. Vorig jaar ontdekten we dankzij de Noordhollandse veehouder Erik Coevert ook een triathlon op Saba.

Saba Triathlon: even the swim is uphill

Alleen al de slogan bij deze triathlon maakt nieuwsgierig. The Saba Hell’s Gate Triathlon: Where even the swim is uphill. Echt omhoog gaat het misschien niet, maar de stroming van de Caribische Zee kan rondom het groene eiland grillig zijn. Zouden er in bergachtige gebieden waar ook ter wereld echt triathlons zijn waar je bergop moet zwemmen, zo vroeg ik me af. Klimgeiten komen overigens toch wel aan hun trekken, want na het zwemmen gaat het meteen een 28 procent steile berg op en daarna nog eens een klim van 20 procent. Eigenlijk gaat het hele mountainbike-traject bergopwaarts. De afstand is slechts 7 kilometer maar wel met 650 hoogtemeters op en rondom de Maskerhorne Hill – vulkaan. Lopen idem dito: weer 350 meter omhoog en geen enkel stukje verhard. Nee steile rotspaden, rotsen, boomwortels en meer natuurlijke obstakels. Om niet uit te glijden slinger je als een Tarzan per liaan naar beneden. Een Nederlandse trail is er een vlakke baanwedstrijd bij….

Saba zou het goed doen als Xterra in de ook prachtige natuur, maar wellicht is de organisatie te klein of de middelen ontbreken om aan te sluiten bij het wereldwijde circuit. De dertiende editie van Saba Hell’s Gate Triathlon bracht de voor ons bekende Arubaan Lars Stolk geen geluk. Hij kwam bij het lopen ten val en kneusde zwaar zijn enkel. Hopelijk geen breuk, want Lars heeft nog wat pittige Extreme Tri’s waaronder de Norseman en mogelijk de nieuwe XTri Nepal op zijn programma staan. ,,Maar het is een superwedstrijd. Ik kom beslist terug. Uitstekende organisatie ook.’’

In de uitslagen staan geen nationaliteiten, maar de geboren Utrechter Alwin Hylkema debuteerde met een tweede plaats. De winnaar was net als vorig jaar – toen de triathlon na een aantal jaren stilte weer terugkeerde Gregory Pigeon. Hij deed over de afstanden (ongeveer 1/10e triathlon) 1.44.20 uur, waarmee wel aangetoond hoe zwaar het was. Alwin volgde acht minuten later als twee en Peter Johnson werd derde. Beste vrouw was de française Morgane Triballier in 2.01.30. Tweede werd haar landgenote Celine Verdonck en derde de geboren Friezin, maar inmiddels werkzaam op Saba, Geertrude Hellema. Andere Nederlanders zijn de als zesde gefinishte Marlies Scherrenburg en bij de mannen Jochem de Roos en eilanders Gert van Zanten, Erik van Engelen, Michel de Vree, Niek Hoosemans, Laurens van der Kuil en Frits Bus. De meesten wonen – al dan niet tijdelijk – op Saba of de andere Caribische eilanden. Mooi weer was het, dus wie echt het jaar rond in het hellevuur wil meemaken, gaat voortaan in december naar de Hel van Kasterlee om begin volgend jaar de Hell’s Gate Triathlon te doen.

Ecuadoriaans kampioenschap duathlon met Arjan

Dat we in deze maanden nog veel in het buitenland zitten, is logisch. Zo’n 2700 kilometer zuidwestelijker van Saba ligt Ecuador, het tweede vaderland van Arjan Meesterburrie. Eigenlijk het eerste, want de NRC-correspondent heeft de Ecuadoriaanse nationaliteit. Woont, werkt, leeft en sport er. Gedreven triatleet geworden met al diverse 70.3 IM’s op zak en in september voor het eerst in Nederland actief op het WK Almere. Zondag begon zijn sportjaar met de Ecuadoriaanse kampioenschappen duathlon in Cuenca. Niet per se zijn sport, maar het evenement was 200 meter van zijn huis. Zie dan maar eens weg te blijven. Voor Arjan lag er bovendien een mooie derde plaats bij de masters 40 weg gelegd. Brons, podiumplaats en mooie foto’s voor later. Waar wij – vanwege de triathlon-missen – allemaal om gniffelen, maar Arjan is er mooi mee weg.

Winter World Games met Aart, Stephan en Irene

Terug naar Europa, waar de sneeuw de langlaufers weer aardig in de weer zijn. De afgelopen dagen waren de Winter World Master Games in Innsbruck. Triatleet/langlaufer Aart van de Breevaart Bravenboer legt het uit. ,,Het zijn een soort Olympische Spelen voor amateursporters vanaf 30 jaar, compleet met atletenparade en openingsfeest. Sinds 2010 worden ze elke vijf jaar gehouden. Eerder in Canada en Tsjechië, nu Oostenrijk.Twaalf verschillende wintersporten. Bij het langlaufen zijn negen Nederlanders, waaronder drie triatleten: Stephan van Eijk, Irene Ittmann en ik.’’

Op de eerste dag 12 januari stond de klassieke stijl over 30 km. op het program. Stephan finishte als achtste in 1.55.13 en voor Irene was er zelfs zilver D45 in 2.42.06. Als 70-plusser kreeg Aart de halve afstand voorgeschoteld, hij deed er 1.24.28 uur over. Maandag was Irene weer aan de beurt voor de 7,5 km. klassiek, resulterend in een vijfde plaats D40. Op woensdag 15 januari: 15 km. klassiek. Stephan nu elfde en Irene weer tweede. Aart op de 10 km. achtste M70. Op de voorlaatste dag deden Aart en Stephan samen met Niek Bravenboer (broer Aart) en Wim Ketelaars mee aan de estafette 4×4 kilometer. Jammer genoeg werd Oranje gediskwalificeerd omdat Niek door de finish gleed in plaats van de wisselzone. Het team finishte wel, maar kreeg een DSQ. ,,De langlaufparcoursen zijn loeizwaar rondom Innsbruck. Steile klimmen en afdalingen, hier was vorig jaar het WK langlaufen.’’

Op de slotdag, zaterdag had het bovendien gesneeuwd en dat maakte het parcours alleen maar trager. Sneeuw bestaat immers uit scherpe kristallen. Stephan deed de 30 km. vrije stijl, maar eindigde dit keer in de achterhoede: 22e in 2.16.12 uur. Aart had ook nog een wedstrijd maar het ging mis. ,,Nog voor de wedstrijd begonnen was liep ik naar het langlaufstadion vanaf ons appartement en ging daarbij hard onderuit op een ijsplaat onder de verse sneeuw. Ik smakte op mijn linkerheup en dat leverde te veel pijn op om nog mee te doen aan de 15 km. Jammer, maar wel een mooie ervaring rijker.’’

De komende weken verplaatst het strijdtoneel zich naar de Weissensee, waar onder meer Machiel en Irene Ittmann mee doen aan de wintertriathlon. Vervolgens is het NK langlaufen als vanouds in Sankt Ullrich am Pillersee.

 

 

 

Sarah True in tranen over Kona en jaar vol problemen met hitte: ‘Het is hartverscheurend’

3athlon.nl 1 day 17 hours ago

Het was op triathlon gebied geen best jaar voor Sarah True. Wist de Amerikaanse prof het in 2018 nog tot een vierde plaats op het WK Ironman te schoppen, zo eindigde haar race afgelopen editie in het ziekenhuis. En dat was niet de eerste keer in 2019. Haar jaar begon al slecht met oververhitting tijdens Ironman Cairns en enkele weken later kreeg de Amerikaanse tijdens Ironman Frankfurt tot overmaat van ramp weer met extreme hitte te maken. En dat eiste wederom zijn tol: met slechts een paar honderd meter te gaan kon True haar overwinning al ruiken toen hulpverleners besloten de zwalkende atlete uit de wedstrijd te halen. Later verklaarde True zich niets meer te kunnen herinneren van het moment. In Kona, enkele maanden later, gebeurde dit een derde keer. Ondanks de teleurstelling neemt ze ons mee in haar beleving de dagen rondom de race; tot aan het ziekenhuisbed toe.

The post Sarah True in tranen over Kona en jaar vol problemen met hitte: ‘Het is hartverscheurend’ appeared first on 3athlon.nl.

Twee Amerikanen lopen in zes verschillende decennia sub 3 marathons

3athlon.nl 1 day 22 hours ago

Er zijn genoeg categorieën en bijzondere wedstrijden om een opvallende prestatie neer te zetten tegenwoordig. Dit is er nog zo eentje, maar dan wel een héle bijzondere: het finishen van zes sub drie marathons verspreid over zes decennia (dus in ieder decennium weer een sub 3, red.). De Amerikaanse Antonio Arreola en Steve Schmidt zijn de eerste twee die deze bizarre uitdaging – ook wel afgekort onder de noemer 6DS3 – volbrachten. Afgelopen zondag luidden beiden het nieuwe decennium goed in met het klokken van een 2:58 uur en dus het volbrengen van de challenge.

43 jaar en 45 dagen tussen twee sub drie marathons
Arreola – geboren op 24 augustus 1959 – komt daarmee met een periode van 43 jaar en 45 dagen bovenaan de lijst met mensen te staan die de langste tijd tussen twee sub drie marathons hebben zitten. Zijn eerste sub drie liep Arreola op 5 december 1976.

PB 2:46
Tijdens zijn eerste marathon ooit – op 15-jarige leeftijd – bleef Arreola nog boven de drie uur steken op 3:05. Als hij terugblikt, baalt hij dat hij gedeelten langzamer heeft gelopen om vriendjes van de middelbare school aan te moedigen, die overigens alsnog de finish niet haalden. Twee jaar later zette hij dan toch zijn eerste sub drie neer. Zijn beste marathon ooit liep Arreola in 2:46:17 uur, het langzaamste van alle (mogelijke) 6DS3 lopers. Hij heeft dan ook het gevoel nooit echt iets bereikt te hebben met hardlopen. ,,Als ik het geluk heb de 6DS3 te finishen, zou dat mijn hoogtepunt zijn”, vertelde de atleet vlak vóór zijn geslaagde poging afgelopen zondag in een interview met Podium Runner.

Arreola: ‘Ik heb weinig vertrouwen’ 
De 60-jarige liep de afgelopen maanden ongeveer 100 tot 110 kilometer per week. Een maand geleden volbracht hij nog een 32-kilometer loop en drie weken geleden een 25-kilometer training, maar over beiden was hij niet te spreken. ,,Ze waren zwaar. Maar ik neem iets meer rust dan normaal en ik hoop dat dat helpt.” Dat hij zijn eigen opdracht voltooide, kwam voor Arreola dan ook als een verrassing na een periode met veel moeizame trainingen. Zijn vertrouwen voor de race was dan ook niet groot: ,,Ik heb weinig vertrouwen, maar ik ga mijn best doen.”, sprak hij voor de start en dat werd dus beloond.

PB 2:37 
Zijn eerste ervaring met een marathon was voor Schmidt rond dezelfde tijd als Arreola. Op 16-jarige leeftijd in 1977 finishte hij 42,2 kilometer in 3:05 uur. Net als Arreola wist hij twee jaar later onder de drie uur te duiken. Echter liep hij al snel beduidend harder, waarvan zijn snelste marathon in een tijd van 2:37 uur ging. Toch kostte het hem weinig moeite: ,,De meeste marathons ging ik in zonder al teveel planning of voorbereidingen. Ik zou willen dat ik daar nu nog mee weg kwam.”

Schmidt: ‘Ouder worden is shit’
Mei vorig jaar liep Schmidt tijdens zijn laatste marathon tot zondag een vervelende blessure op. Met vijf kilometer te gaan tot de streep scheurde hij zijn hamstring. ,,Ik strompelde naar de finish en finishte uiteindelijk nog in 3:01:54″, aldus de 58-jarige Schmidt. ,,Ouder worden is shit”, is zijn reactie als hij vertelt over verschillende vervelende blessures.

Net als Arreola liep Schmidt in voorbereiding op de 6DS3 ongeveer 100 tot 110 kilometer in de week. Gelukkig ging hij de race afgelopen zondag, ondanks de blessures van de maanden daarvoor, met meer vertrouwen in: ,,Ik had drie weken geleden nog 29 kilometer gelopen en voelde mij toen heel ontspannen en fit.”

The post Twee Amerikanen lopen in zes verschillende decennia sub 3 marathons appeared first on 3athlon.nl.

Tips met Wouter Dijkshoorn: wetsuit aan- en uittrekken

3athlon.nl 2 days 2 hours ago

Voor beginnende triatleten kan een triathlon een hele uitdaging lijken. Los van het zwemmen, fietsen en hardlopen komt er tenslotte enorm veel op je af. Organisator TRI HARD Series is zich daar van bewust, organiseert onder leiding van Wouter Dijkshoorn clinics voor deze doelgroep en riep eerder al de zogenaamde ‘Rookie Race’ in het leven, waarbij beginnende triatleten ook dit seizoen weer in dezelfde startserie van een TRI HARD wedstrijd worden geplaatst. In samenwerking met deze organisatie plaatsen wij de komende vijf dagen een video met handige tips van topatleet Wouter Dijkshoorn. Vandaag laat de regerend Nederlands Kampioen Cross Triathlon in onderstaande video zien hoe je het makkelijkst je wetsuit aan- en uittrekt. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht dat je dit ook binnenstebuiten kan doen? En vergeet je niet om na afloop nog even in je pak te blazen?

The post Tips met Wouter Dijkshoorn: wetsuit aan- en uittrekken appeared first on 3athlon.nl.

Bram Smit en Silvia Brouwer winnen crossRBR Workum; Eeklo; Lopen en Teambuilding – WTJ 1423

Trikipedia 2 days 13 hours ago

ZONDAG – Eerst maar de enige Nederlandse combi-wedstrijd van dit weekeinde doornemen. De crossduathlon in het mooie Friese stadje Workum dus. Van de NTB willen ze (nog) niet al te veel weten daar in Friesland, maar de wedstrijdkalender groeit gestaag. Na een aantal jaren wegtriathlons, kwam er twee jaar terug deze crossduathlon over strand en bospaden bij.

Bram en Silvia terug van (lang) weg geweest

Een noordelijke aangelegenheid, met Groninger Bram Smit en Heerenveense Silvia Brouwer als winnaars. Allebei best tevreden, want terugkomende van een wat langere periode inactiviteit. Bram, gewaardeerd lid van TriTeam Groningen (via 2e en 1e dit seizoen Eredivisie), kwam zeker een half jaar niet in wedstrijden uit, nadat hij in de zomer de Ziekte van Lyme opliep. ,,In de aanloop naar het NK halve triathlon in Klazienaveen moet ik het hebben opgelopen. Tijdens die wedstrijd kwamen de eerste symptomen naar voren, dat was geen leuke ervaring.’’

Lyme ontstaat door een tekenbeet en is helaas een van de snelst groeiende infectieziektes ter wereld. We horen het vaker onder triatleten. Mochten jullie je verhaal hierover kwijt willen, houden we ons zeker aanbevolen. Al is het maar om iedereen weer alert te maken.

Inmiddels is Bram gelukkig wel weer gezond, al blijft hij het vreemd vrieden dat de arts hem groen licht gaf om in Klazienaveen gewoon te starten, waardoor het herstel mogelijk veel langer duurde dan normaal. De wedstrijd in Workum was in elk geval een mooie stimulans om er dit jaar op met name de halve afstand vol tegenaan te gaan. ,,Over het resultaat kan ik niet echt ontevreden zijn natuurlijk, maar het moet nog wel een stapje beter. Voor nu goed genoeg, zeker met mijn beperkte ATB-skills.’’

De tri/duatleet uit Haren was aan de finish 40 seconden sneller dan Johan Bouma. De Niekerker liet op zijn beurt Bolswarder Thomas Wobma weer een minuut achter zich. Ook de volgende vijf finishers eindigden allemaal op een A: anton WiermA, Sandor WalingA, Anne OenemA, Martijn EttemA en Anne Floris BottemA. Frieser kan het haast niet. Hartger Stellinga was op een tiende plaats snelste Workummer.

Silvia na hamstings-blessure terug met winst

In de vrouwenrace had Silvia Brouwer het relatief eenvoudig. Maar goed, of de hamstring het zou houden was ook even de vraag. ,,Ik liep eind november een scheurtje in de hamstring op, ben pas drie weken weer aan het lopen. Wedstrijdplannen had ik nog helemaal niet, maar de verleiding was groot om bij zulk mooi weer weer de gezellige wedstrijdsfeer op te zoeken. Een heerlijke crossduathlon, die ik rustig aan kon doen. De omstandigheden waren super en het ATB-parcours was leuk gevarieerd. We zijn weer los!’’

Henk Onsman

De sportvrouw uit Heerenveen (ook nog tijd politica in haar stad) was zondagmiddag liefst een kwartier eerder klaar dan Marijke Abma uit Enschede. Het brons ging naar Liesbeth Hiddema uit het Friese Jirnsjum. Vorige winnaars waren er ditmaal niet bij. Beste duo was het ervaren koppel Hans Hiemstra en Paco van der Reijden. Beste vrouwelijk koppel was opnieuw Angelique Altena en Djoke Postma.

Run & Bike Eeklo weer voor broers Omey

Zaterdag was dan de Run & Bike te Eeklo. Eigenlijk best een interessant concept. De duo’s leggen in totaal 10 kilometer af met start en finish voor het kantoor van hoofdsponsor SMO. Elk team neemt 1 mountainbike mee. Er mag zo vaak gewisseld worden als men wil. Als er maar minstens 15 meter tussen fietser en loper blijven. Een duathlon waarin je dus ook een zekere strategie moet bepalen over het wisselen. Twee Belgen zijn daar zeer bedreven in: de broers Henk en Hans Omey. Net als vorig jaar wonnen ze opnieuw, terwijl je deze mannen in duathlons niet tot nauwelijks terug ziet in de uitslagen. De tweede plaas ging naar Arthon Valcke en Merten Breye en brons was voor Lennert Vandendriessche en Aaron Stockx. Het beste vrouwenduo was Valerie Vincent en Melanie Matthys. Het beste gemengde koppel bestond uit Rhune Vansteenkiste en Raf de Dobbelaere.

Menno loopt sterke halve marathon

Loopwedstrijden zijn er volop natuurlijk. In de wat rustiger maanden, pikken we die altijd mee. Althans voor wat de tri/duatleten betreft. In de Limburgse Annedaalloop te Polsterholt waren er bijvorbeeld best veel bijeen. Op de kwart marathon versloeg Maud Golsteyn bijvoorbeeld Sione Jongstra. De top vijf op de halve marathon bestond uit liefst vier triatleten. Menno Koolhaas (1.08.05!) won voor Lars van der Knaap, Patrick Stitzinger werd vierde en daarachter kwam Joey van ’t Verlaat als vijfde binnen. Allen ruim binnen het uur en een kwartier.

In de Beekse Winterbosloop te Montferland waren Michel Elshof en Marian van Hilst de snelsten. Saskia Bekhuis en Marcel Klamer (Rachels vader) wonnen de Hulsbeekcross. Deborah Wissink kreeg de zegebloemen in de Zuurbergcross van Holten mee. Selina Franken, Ad van Kempen en Arno Skrabanja waren in hun leeftijdsgroep de rapsten in alweer de 56e Abdijcross te Kerkrade. Syb de Jong won de Rijense Spiridoncross. Marina van Dijk en Gertjan Liefes klaarden winnend de klus in de Zwolse Bosloop te Heerde. Thomas van der Wal won de Udikloop in Klijndijk. Samantha de Bruin was als vlotske klaar in de Kwintelooyen Winter Run van Rhenen. Tenslotte de Polar Bear Trail met de winst voor Floor van den Brand en een derde plaats voor Marco Akershoek.

Teambuilding Bylars en Team4Talent

Zoals het bedrijfsleven dat doet, zo houden ook professioneel georganiseerde tri-teams in deze periode teambuildingsdagen. Je komt elkaar weer tegen, houdt een training of andere activiteit en smeed plannen voor het komende seizoen. Dit weekend waren zo het Long Distance Team Bylars en Team4Talent bijeen. Op hun sites/FB-pagina’s tref je er meer over aan. Wij willen hier alleen even de complimenten maken aan Wouter Duinisveld. Afgaande op de foto’s concludeerden we dat Wouter er bijzonder goed uit ziet. Hopelijk zien we ook de vermaarde triatleet met een donorhart terug in competitie 2020. Het wordt een mooi jaar!

 

 

 

Pages