Nieuws van de Nederlandstalige nieuwssites

Mooi gebaar: Triathlonlive.tv een jaar lang gratis te bekijken

3athlon.nl 4 days 13 hours ago

Het is mooi om te zien hoe er in deze tijden van corona ook mooie initiatieven ontstaan. Zo schreven we laatst al dat de PTO haar eindejaarsbonus niet alleen verhoogt tot 2.5 miljoen dollar maar die ook direct uitbetaalt, en nu is er opnieuw een mooi initiatief: Triathlonlive.tv wordt een jaar lang – voor iedereen – gratis toegankelijk.

Op Triathlonlive worden doorgaans alle internationale topwedstrijden uitgezonden, zoals WTS races, World Cups en af en toe European Cups. Enige nadeel is nu dus wel dat je de komende tijd niet hoeft te rekenen op het kunnen volgen van live wedstrijden, maar daar staat tegenover dat je ook honderden wedstrijden kunt terugkijken. ,,Over de hele wereld leven we in een lastige tijd”, klinkt de verklaring om de dienst nu 365 dagen lang gratis toegankelijk te maken. ,,Daarom geven we je graag een jaar lang thuis toegang tot onze content, die tot wel dertig jaar terug in de tijd gaat. Dit aanbod geldt slechts een beperkte tijd.”

Je kunt je gratis jaarabonnement hier afsluiten.

The post Mooi gebaar: Triathlonlive.tv een jaar lang gratis te bekijken appeared first on 3athlon.nl.

Eerder dan gepland: Rachel Klamer getrouwd met Richard Murray

3athlon.nl 4 days 19 hours ago

In deze bijzondere tijd is het mooi als zich een keer wat mooier en daarmee ook lichter nieuws aandient. Enigszins verrassend was het dan ook dat Rachel Klamer gisteren is getrouwd met Richard Murray. Niet verrassend omdat niet bekend was dat de twee topatleten elkaar het ja-woord zouden geven, Klamer zei anderhalf jaar terug namelijk al ‘ja’ tegen Murray, maar wel omdat de bruiloft iets eerder is dan gepland.

,,Verrassing”, schrijft Klamer dan ook op haar Instagram. ,,Vandaag ben ik getrouwd met mijn beste vriend en liefde. Een dag vol emoties en liefde. We hebben besloten om hier (Nederland, red.) eerder te trouwen dan onze geplande datum, zodat mijn moeder deel uit kon maken van deze speciale dag. Later dit jaar zullen we een grotere bruiloft houden in Zuid-Afrika.”

Onlangs maakte Klamer bekend dat haar moeder ernstig ziek is.

Rachel Klamer en Richard Murray trouwen eerder dan gepland. (Foto: Instagram Rachel Klamer)

The post Eerder dan gepland: Rachel Klamer getrouwd met Richard Murray appeared first on 3athlon.nl.

Wat zijn voor onze sport de consequenties van verbod evenementen tot 1 juni? – WTJ 1491

Trikipedia 5 days 4 hours ago

MAANDAG – Wie niet horen wil, moet maar voelen. Daar had de persconferentie van de vier bewindslieden van het kabinet veel van weg. Het laconieke, ja zelfs asociale gedrag van heel veel Nederlanders op strand, in bos en in Ruuds bouwmarkt komt ons duur te staan.

Geen NK’s RBR in Almere en Hoogerheide

Of weten ook de premier en de drie ministers het niet meer? Er ligt geen logboek voor het coronavirus, waar tot voor een half jaar geleden nog nooit iemand van gehoord had immers. De zwaarste maatregel kwam uit de mond van Fred Grapperhaus van justitie. Alle evenementen tot 1 juni op slot. Daarmee zeven weken verlenging en dan treft het uiteraard veel meer wedstrijden dan de zwemlopen en duathlons, die we uit april konden noemen.
Het begint allemaal op 11 april als de duatleten andermaal getroffen worden, nu met het afblazen van het NK run-bike-run in Almere in combinatie met de tijdrit. Ik las trouwens vanmiddag al dat de tijdrit is uitgesteld tot 17 oktober, zelfs de aftelklok is op de site van Start2Finish al begonnen. Nog 207 dagen. Da’s alvast iets om naar uit te kijken c.q. af te tellen. Daags erna was de Teamtriathlon Arnhem al van de kalender gehaald.

Eerste triathlons Ijsselmuiden en Deventer
Dat weekend ook de kleinere evenementen zoals de zwemloop Dirksland en Krommerijn en de RBR Franeker. Een week later stond de crossduathlon van Berg en Dal op het menu en de zwemloop Breda, 23 april de slowtriathlon van Woerden en op dan het eerste echte triathlonweekend: Ijsselmuiden en Deventer. De duathlon van Oldenzaal staat dan ook op de kalender. Op maandag Koningsdag vallen in het hele land honderden evenementen en activiteiten in het water. In mijn dorp Oud Gastel de Vlietloop, maar zo zijn er nog 80 stratenlopen. Geen tri- en duathlons overigens.
Mei begon normaliter met Breukelen triathlon en de zwemloop van Hulst. Het tweede afgeblazen NK is dat van de sprint run-bike-run Hoogerheide bij goede vriend John de Crom. Een week later moet andere goede vriend Jan Stehouwer zijn primeur van het Pyramide Offroad Festival met een jaartje uitstellen. Triathlon Staphorst vervalt, de crossduathlon van Nunspeet is weg en we trekken ook een streep door de zwemloop Heinkenszand van Chris Steenbakker.

Ook Extra Leisure ontkomt niet aan de Coronacrisis. Het tweede Long Course Weekend in Beesel gaat op slot, ook Erik Peemans ambitieuze wedstrijd aan de Brouwersdam beleeft op 16 mei nog geen tweede editie. Sneu voor triathlon Rijssen, die voor het eerst ver naar voren waren gegaan op 16 mei, maar misschien naar de oude datum eind juni terug kunnen keren. Mik Borstens Extreme hele triathlon: helaas Mik!

TriHard Series later van start
De TriHard Series openen niet op 17 mei in Haarlemmermeer, de UT-triathlon op de Campus in Enschede (waar misschien wel les wordt gegeven) kan op diezelfde zondag niet doorgaan. Markelo en Westland hadden het ook op 17 mei staan, maar moeten daar nu een kruisje over zetten. Een run-bike-run in Groningen, wat lange tijd niet getroffen werd door het virus vervalt op 22 mei. Start2Finish zal ook moeten gaan schuiven met haar inmiddels klassieke DUIN triathlon in Almere op 23 mie. Friesland ontbeert de seizoensopener in Heerenveen op dezelfde zaterdag. En Ter Aar is dankzij vereende inspanningen blijven bestaan, maar vervalt nu toch nog op 24 mei. De laatste wedstrijden, die in mei zeker niet doorgaan zijn een RBR in Zeewolde en de tweede editie van de zo fraaie triathlon in Vathorst Amersfoort op 30 mei.

Pinksterweekend het kantelpunt?
Een curieus weekend trouwens, want op zaterdag geldt het verbod dus nog, maar zei Grapperhaus nu tot 1 juni of tot en met 1 juni, Tweede Pinksterdag? Valt die eerste junidag binnen de termijn dan treft dat de 043-triathlon Maastricht en de Pinkstertriathlon Woerden.
In deze situatie zou de Stad van de Zontriathlon op woensdagavond 3 juni de eerste wedstrijd op de Nederlandse kalender zijn. Het bovenstaande pakket wedstrijden overziend, valt het eigenlijk amper te bevatten wat we allemaal mislopen.
Mogen we ervan uitgaan dat iedereen de maatregelen nog stringenter navolgt, opdat we eind mei niet opnieuw deze bizarre periode van ‘huisarrest’ moeten verlengen.

Internationaal is de druk op de Olympische Spelen vandaag stevig opgevoerd. IOC-lid Dick Pound heeft al laten weten dat ’s werelds grootste sporevenement maar een jaar moet worden opgeschoven en het lijkt ook dat de Japanners daarop aansturen. Canada was vanochtend het eerste land wat de handdoek in de ring wierp, gevolgd door Australië. Individuele sporters hebben ook al aangegeven het niet meer te zien zitten.
Voor zover er nog sprake was van vrijblijvendheid, is die er nu wel af. Geen grote evenementen, maar – zeker zo erg – feestjes zijn ook uit den boze. 400 euro boete mensen: veel geld hoor. Daar kun je meerdere triathlons voor doen. In een normale wereld.

Emily Barclay wisselde training in voor slaap: ‘Ik wist niet dat een perimenopauze bestond’

3athlon.nl 5 days 8 hours ago

Toen Emily Barclay op haar 39e bijzonder veel last kreeg van een onregelmatige ongesteldheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen, ging ze op onderzoek uit. Het duurde maar liefst vier jaar voor de diagnose werd gesteld: de triatlete bleek last te hebben van de perimenopauze. Dat is een periode voor de menopauze  – met vergelijkbare symptomen – die tot wel tien jaar kan duren. ,,Alles was mis”, vertelt Barclay in een interview met BBC. De Engelse begreep er niks van. Ze was fit, gezond en trainde zes keer per week voor triathlons. Binnen drie maanden gaf ze haar trainingen voor een Ironman op voor extra slaap.

‘Een beetje psycho’
Verschillende keren bezocht Barclay – werkzaam als personal trainer – de dokter. ,,Maar ik kreeg geen antwoorden”, vertelt ze. ,,De dokter vertelde mij steeds dat ik gestresst was; dat ik mijn anticonceptiemiddel aan moest passen; meer moest trainen en op dieet moest.” De onwetendheid was ‘beangstigend’ vertelt Barclay over deze periode waarin ze zich regelmatig niet zichzelf voelde. ,,Er waren periodes dat ik een beetje ‘psycho’ werd. Ik was niet een beetje chagrijnig, maar echt boos en ik deinsde niet terug voor een discussie. Daarna voelde ik mij dan helemaal verslagen. Het was beangstigend, aangezien ik er totaal geen controle over had. Alsof ik vanaf boven naar mezelf keek en een ander persoon zag.”

Hormoontesten
De ‘eindeloze’ hormoontesten die Barclay liet doen, kwamen terug zonder opvallende cijfers. Toen ze zelf op zoektocht ging, kwam ze uit op chronische vermoeidheid of de perimenopauze. Samen met haar dokter kwam ze uiteindelijk tot de conclusie dat haar symptomen steeds terugkwamen in een patroon gelinkt aan haar menstruatie. Tijdens de perimenopauze kunnen vrouwen last hebben van opvliegers, zweten in de nacht en stemmingswisselingen net zoals bij de menopauze, oftewel de overgang.

Opluchting 
,,Ik wist niet dat er zoiets bestond als een perimenopauze, maar ik was zo opgelucht toen ik wist wat er aan de hand was”, aldus Barclay. ,,Ik wist niet dat er zo’n overgang was. Ik dacht dat je gewoon een beetje vrolijk door zou rommelen en dat je dan ooit op een dag een opvlieger kreeg, stopte met menstrueren en klaar was.” De meeste vrouwen raken rond hun 51e in de overgang, maar bij een laag oestrogeengehalte kun je al eerder in de perimenopauze terecht komen.

‘Het lukte gewoon niet’ 
Barclay had het moeilijk met de gevolgen van deze overgang. Voorheen trainde ze twaalf tot vijftien uur per week, maar nu was de atlete te moe om te trainen. Dat haalde niet alleen haar fitheid omlaag, maar ook haar sociale leven kreeg er onder te lijden aangezien dit zich veelal rondom de sport afspeelde. Toch probeerde ze nog een halve en hele triathlon te volbrengen tijdens de Outlaw Half Holkham en Ironman Vichy, maar beiden zonder succes. ,,Het lukte gewoon niet”, vertelt Barclay. ,,Een belangrijk deel van training was voor mij ook het sociale
aspect; even bijpraten met vrienden. Ik wist niet goed wat ik moest doen toen dat wegviel.”

The post Emily Barclay wisselde training in voor slaap: ‘Ik wist niet dat een perimenopauze bestond’ appeared first on 3athlon.nl.

Simon Whitfield krijgt in Tokyo deze zomer geen opvolger: Canada boycot Spelen!

Trikipedia 5 days 12 hours ago

MAANDAG – Geen Tyler Mislawchuk, geen Matthew Sharpe en geen Joanna Brown komende zomer op de Olympische Spelen van Tokyo. Mocht het evenement in Japan al doorgaan, dan laten deze toptriatleten verstek gaan. Canada heeft (als eerste land) besloten de Spelen van 2020 links te laten liggen.

De druk op het IOC neemt daarmee toe, hoewel IOC-baas Thomas Bach pas over vier weken duidelijkheid biedt. De kans is groot dat dan al meer landen een afweging gemaakt hebben. Canada was ook nog in de race voor de Mixed Relay natuurlijk, maar dat alles is nu even relatief. De reactie (en foto) van Tyler, nummer vijf op de wereldranglijst zegt trouwens alles…..

 

I’m not going this summer….In Tokyo…. For the Olympics…..

Organiseren van Olympische Spelen lijkt nu écht onhoudbaar

3athlon.nl 5 days 16 hours ago

Het is niet alleen het grootste sportevenement van het jaar, maar ook zo’n beetje het enige sportevenement dat op redelijk korte termijn wordt gehouden terwijl nog niet is aangekondigd dat er sprake is van afgelasting of verplaatsing. Toch lijkt het er nu voor het eerst écht serieus op dat de Olympische Spelen ook niet door zullen gaan of op z’n minst worden uitgesteld: de Japanse premier Shinzo Abe heeft vandaag voor het eerst gezegd dat hij het verplaatsen van de Olympische Spelen een reële optie vindt.

Terwijl Abe een week geleden nog verkondigde ervan overtuigd te zijn dat de Olympische Spelen aankomende zomer ‘gewoon’ door zouden kunnen gaan, is de strekking van zijn bericht nu dus totaal anders. ,,Als het te moeilijk is om de Spelen in volledige vorm te organiseren en als we denken dat de veiligheid van de atleten in het geding komt, dan is uitstel onvermijdelijk”, sprak de premier het parlement toe.

Heel verwonderlijk is de koerswijziging van de premier overigens niet, gezien de internationale druk die wordt uitgeoefend om de Spelen uit te stellen. Diverse landen spraken zich al uit voor het verplaatsen van de Spelen en Canada was gisteren zelfs het eerste land dat heeft aangekondigd niet deel te nemen, ook al zouden de Spelen dus wel gewoon deze zomer plaatsvinden.

The post Organiseren van Olympische Spelen lijkt nu écht onhoudbaar appeared first on 3athlon.nl.

Analyse: Wat doen we als het coronavirus is gaan liggen? – WTJ 1490

Trikipedia 6 days 7 hours ago

ZONDAG – Het coronavirus houdt ons nog máánden bezig. Dat zijn niet mijn profetische woorden, maar die van RIVM-baas Jaap van Dissel. Het vaccin om deze tot voor kort onbekende griepgolf af te wenden is er nog niet. Dat is de harde, nieuwe werkelijkheid waarin we leven en waar we mee moeten dealen.

Na inmiddels twee weken ‘in de frontlinie’ te hebben meegedraaid, berust ik in de situatie dat we de maatregelen strikt opvolgen en het andere leven omarmen. Dat is in dit vrijgevochten landje een beetje wennen, maar de boodschap is overduidelijk: wie niet gehoorzaamt, zet mensenlevens op het spel.

Kleinere actieradius

Ironman probeert wat lucht te scheppen door op 1 april (!) met virtuele wedstrijdjes te beginnen, waar zelfs WK slots voor Taupo klaar lagen. Het warrige bericht lijdt eerder tot valse hoop, ik weet niet of iedereen dat nu kan gebruiken. Wellicht maak ik in zo’n virtueel wedstrijdje ook nog een kans met mijn ‘Super Mario-kwaliteiten’, maar alle gekheid op een stokje: de grote kampioenschappen krijgen – als ze al doorgaan in 2020 – een heel ander karakter. Zo makkelijk als we voorheen in een vliegtuig stapten, op zoek naar het avontuur, naar festivals, sportwedstrijden enzovoorts, zo gereserveerd zullen een aantal sporters daarin zijn. In het zich herstellende China durven mensen amper naar hun werk, laat staan naar sportgebeurtenissen buiten de landsgrenzen.

En is het erg, dat onze actieradius iets kleiner wordt? Moeten we ons per se meten met de wereldtop of geeft het sporten an sich al voldoende bevrediging? Als de Olympische Spelen al doorgaan, staat er deze zomer beslist niet meer de absolute top aan de start. Marten van Riel zei het al treffend: de trainingsmogelijkheden zijn zo beperkt geworden, de kwalificatieraces vallen allemaal uit. ,,Daar kun je met goed fatsoen geen faire wedstrijd in Tokyo meer van maken.’’

Betere luchtkwaliteit

Bijkomend voordeel van al dat mindere reizen is dat de luchtvervuiling afneemt. Een van de weinig lichtpuntjes van de coronamaatregelen is immers dat ze de luchtkwaliteit ten goede komen. (Nu zat ik sowieso al nooit graag in een vliegtuig, maar dat heeft met andere angsten te maken). Oud-triatleet Pieternel Levelt mocht het vorige week in het NOS Journaal verkondigen. Pieternel werkt voor het KNMI en de TU Delft en is betrokken bij het Nederlandse satellietinstrument Tropomi, dat over de hele wereld de luchtkwaliteit meet. Over de situatie in Nederland kan ze over enkele weken pas wat zeggen. Als iedereen feitelijk terug is en voorlopig ook niet uitvliegt om de Olympische vorm aan te scherpen.

Uitstel dus en daar stuurt het IOC de komende week waarschijnlijk ook op aan. Niemand die er nog van op kijkt met nog vier maanden te gaan. De Olympische fakkel kan terugkeren naar Olympia om volgend voorjaar opnieuw ontstoken te worden. ,,Zekerheid is fijner dan maar af te wachten’’, zei Evert Scheltinga op z’n trainingskamp in Zuid-Afrika, nadat hij vernam dat de Ironman gecanceld werd. Voor Evert geen reden nog langer in zijn favoriete trainingsland te blijven omdat ook daar de trainingsmogelijkheden beperkter raken. En zo zijn we binnenkort met precies 17 miljoen Nederlanders binnen de landsgrenzen bijeen. Dan kunnen we – als het virus dat toelaat – in de zomer voorzichtig en op niet al te grote schaal weer wat wedstrijdjes op touw zetten.

Back to basics

Laten we beginnen zoals het begin jaren tachtig was: met een deelnemersaantal van 200 maximaal. Wel genoeg wedstrijdjes natuurlijk, zodat iedereen een keer aan bod komt. Allemaal onze ambities van ‘groot, groter, grootst’ nu even flink bijstellen. Stapje voor stapje weer groeien, zodat Meneer Corona ons met rust laat. Of is onze wereld, onze sport zo ver geëvolueerd dat ‘back to the basics’ geen optie meer is? Het kan, maar dan wordt het geduld van atleten, organisaties, officials en liefhebbers waarschijnlijk nog langer (of over een jaar wederom!) op de proef gesteld.

Out of the box

Een paar jaar terug vroeg de NTB ons allemaal ‘out of the box-ideeën’ aan te dragen. Het was een verademing om het bondsblad te lezen, wat ver voor het coronavirus toesloeg op de persen lag en dus nog vol grootse plannen stond. Maar nu is nu. We moeten ons bezinnen op een nieuwe toekomst. Ook in de triathlonsport. Mag ik jullie uitdagen opnieuw ‘out of the box’ te gaan brainstormen. Een voorzetje stond hier boven al, maar wij staan open voor alle suggesties.

Intussen: pas goed op jezelf en je naasten,

 

Wim van den Broek

 

 

P.S. de sportmedia staan bol van analyses, waarschuwingen, alternatieve trainingsadviezen, motivatiesessies enzovoorts. Deze verhalen ontbreken grotendeels op Trikipedia. Het zou te veel een herhaling van zetten worden en we veronderstellen dat u toch al bovengemiddeld veel coronanieuws krijgt voorgeschoteld. Om die reden gaan we de komende weken willekeurig een triathlonjaar bij de hand nemen om eens lekker terug te blikken op ‘die goeie ouwe tijd’.

Jessica Learmonth verruilde baan in supermarkt voor triatlete: ‘Dit had ik mij nooit kunnen bedenken’

3athlon.nl 6 days 10 hours ago

,,Ik zou mezelf niet als sportief persoon hebben omschreven”, vertelt Jessica Learmonth over haar ‘oude’ ik. Voordat de Engelse fanatiek aan triathlon begon te doen, hield ze zich met hele andere dingen bezig. Na een half jaar door Australië te hebben gereisd met haar vriend stelde ze orde op zaken. ,,We kwamen terug van onze reis en ik realiseerde mij dat ik een beetje dik was geworden. Ik wist dat mijn lichaam wat beweging nodig had.” Op dat moment werkte de topatlete nog in een supermarkt en deed ze er – naar eigen zeggen – alles aan om een sportief leven te vermijden. Learmonth neemt ons mee terug naar die tijd en legt uit hoe ze het roer omgooide.

Tot haar zeventiende zwom Learmonth op een hoog niveau. ,,Voor negen jaar trainde ik ongeveer tien keer per week, voor en na school. Ik had geen sociaal leven en ik vond het helemaal niet leuk. Het was zwaar en saai”, vertelt de 31-jarige atlete in een interview met BBC. ,,Uiteindelijk was ik er klaar mee om steeds zo moe te zijn. Ik haatte het, dus ik stopte. In korte tijd schakelde ik van heel veel sporten over naar niets doen; nooit trainen. Het was heerlijk. Ik had tijd om andere dingen te doen, zoals met vrienden uitgaan. Daar heb ik nooit spijt van gehad.”

‘Ik nam het bloedserieus’ 
Maar stiekem vond sportiviteit een weg terug haar leven in. Nadat Learmonth een knieblessure opliep tijdens een bootcamp training, werd haar aanbevolen om te gaan fietsen om te herstellen. Zo kwam ze uiteindelijk op het idee om een laagdrempelige triathlon wedstrijd te organiseren samen met drie collega’s. Als laagdrempelig zag Learmonth het zelf echter niet: ,,Ik nam het bloedserieus, want ik ben heel competitief. Ik denk dat niemand het verder serieus nam, maar ik ging er wel zo in.”

‘Dit had ik mij nooit kunnen bedenken’ 
Met de Spelen van 2012 in London in het vooruitzicht, wisselde Learmonth van beroep en werd ze personal trainer. Ze bezocht een Olympische wedstrijd baanfietsen in het weekend en liep daarna nog even snel langs de triathlon in het centrum van London om daar een blik op te werpen. ,,Het was idioot druk, we konden er nauwelijks wat van zien. Ik had mij nooit kunnen bedenken dat ik een paar jaar later zelf tegen de atleten in die wedstrijd zou racen”, zegt Learmonth nog altijd vol ongeloof.

Britse triathlonbond 
Nadat Learmonth enthousiast raakte voor triathlon en een tijdje goed meekwam op Europees niveau, kwam ze in het world-class opleidingsprogramma van de Britse triathlonbond terecht in 2015. Met een achtergrond in het zwemmen, vroeg vooral het lopen om veel aandacht. Learmonth wist zich sterk te ontwikkelen ook op dit laatste onderdeel en dat werd dan ook beloond met een bronzen medaille in de WTS van 2017, zilver tijdens de Commonwealth Games en WTS zilver in Lausanne in 2019.

‘Andere landen hebben dit probleem niet’ 
Een diskwalificatie tijdens het test event in Tokyo in 2019 zorgde het niet als officieel resultaat telt, maar toen Learmonth hand in hand met de eveneens Engelse Georgia Taylor-Brown over de finish kwam was het wel duidelijk: de Engelse atleten komen dit jaar voor de medailles naar de Spelen. ,,De vrouwen in Engeland zijn zo sterk. Er zijn er veel te veel en er mogen maar vijf dames starten in de een World Series wedstrijd. We concurreren met elkaar en als je slechter begint te presteren, heb je geen kans om jezelf in een wedstrijd te bewijzen”, aldus Learmonth. ,,Andere landen hebben dit probleem niet. Het maakt het moeilijker en dat zorgt er wel voor dat de lat hoog ligt.”

The post Jessica Learmonth verruilde baan in supermarkt voor triatlete: ‘Dit had ik mij nooit kunnen bedenken’ appeared first on 3athlon.nl.

‘Olympisch comité werkt verschillende uitsteltermijnen uit voor Spelen’

3athlon.nl 6 days 14 hours ago

Al dagen of zelfs weken zijn mensen in afwachting van een duidelijke beslissing vanuit het Internationaal Olympisch Comité (IOC) met betrekking tot de doorgang van de Olympische Spelen. Terwijl vrijwel ieder groot sportevenement is afgelast door het coronavirus, blijft het IOC nog altijd om het onderwerp heen draaien met uitspraken als: ,,Wij gaan er vooralsnog vanuit dat de Olympische Spelen gewoon door zullen gaan.” Nu lijkt het er op dat er aankomende week dan toch een knoop doorgehakt gaat worden. Volgens persbureau Reuters zullen alle alternatieve scenario’s de komende dagen uitgewerkt worden, waarbij wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een verplaatsing en de kosten die daarbij komen kijken.

,,We zijn gevraagd diverse alternatieven uit te werken, waarbij we kijken naar verschillende uitsteltermijnen en de kosten die ermee gemoeid zijn”, verklaart één van Reuters twee anonieme bronnen die betrokken is bij de gesprekken in Japan in een interview met het Algemeen Dagblad. Hij voegt daaraan toe dat de opties voor uitstel met een maand, een jaar of zelfs twee jaar worden onderzocht. Tot slot is er nog de mogelijkheid dat de Spelen doorgang zullen vinden in een afgeslankte vorm zonder publiek.

Vanaf 24 juli gaan de Olympische Spelen in Tokyo van start als deze niet uitgesteld worden. Ondertussen verzoeken steeds meer atleten en zelfs sportbonden het evenement uit te stellen.  Het wegvallen van kwalificatiewedstrijden, de veelal beperkte trainingsmogelijkheden en uiteraard de gezondheidskwestie vooropgesteld zorgen dat er steeds meer kritiek komt op het IOC. De Japanse krant Nikkei verklaart dat het bestuur van de IOC deze week vergadert over de situatie. Met een torenhoog bedrag van ongeveer twaalf miljard dollar dat Japan besteed heeft aan de Olympische Spelen en drie miljard dollar vanuit sponsoring, staat het comité voor een grote uitdaging en lastige keuze.

The post ‘Olympisch comité werkt verschillende uitsteltermijnen uit voor Spelen’ appeared first on 3athlon.nl.

Pages